Τα «θα» του Άδωνι για τα έργα υποδομών στην Κρήτη

195

Στα μεγάλα έργα υποδομών της Κρήτης αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα της Κρήτης, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι, τον ΒΟΑΚ, αλλά και την επικείμενη επένδυση στις Γούρνες, αναφερόμενος περισσότερο σε αόριστες ημερομηνίες.

«Το έργο θα γίνει με δική μας κυβέρνηση. Ξεκίνησε από το 2004 και θα ξεκινήσει το 2020, 16 χρόνια μετά», ανέφερε ο ίδιος για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι χωρίς να κάνει καμία αναφορά στην υποθήκευση της έκτασης του υπάρχοντος αεροδρομίου «Νίκος Καζαντάκης»,που υπεγράφη με την ΕΤΕπ και παρουσία του πριν λίγες μέρες.

Σε ό,τι αφορά τον ΒΟΑΚ έκανε λόγο για μια χρονιά ευχάριστων εξελίξεων. «Από το 2020 τα ευχάριστα για το ΒΟΑΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως αυτά τα δύο έργα θα γίνουν από την ΝΔ, προκειμένου οι κρητικοί να «δέχονται περισσότερους τουρίστες και αεροπλάνα και να έχουν δουλειές».

Όσον αφορά την επένδυση και την αξιοποίηση στην πρώην αμερικάνικη βάση στις Γούρνες Χερσονήσου, ο κ. Γεωργιάδης συνέκρινε την περιοχή με το Ελληνικό, λέγοντας πως πρόκειται για «μια νέα λαμπρή σελίδα, με ενδιαφέρον από μεγάλους επενδυτικούς ομίλους», προσθέτοντας ότι ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει εντός των επόμενων εβδομάδων.

Η αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη στα έργα της Κρήτης: (Πηγή βίντεο: M.G.A. Channel)