Τα δραματικά τελευταία λεπτά της 36χρονης στη Νάξο από αυτόπτες μάρτυρες – «Το παιδάκι της έκλαιγε»

278

Η 36χρονη που έχασε ξαφνικά τη ζωή της στην πισίνα δεν φώναξε καν «βοήθεια» – Εξετάζεται εάν ο θάνατος της γυναίκας οφείλεται σε πνιγμό ή σε παθολογικά αίτια –  Η νεκροψία αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου

Όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα λεπτά. Οι στιγμές χαράς δεν άργησαν να μετατραπούν σε άνευ προηγουμένου θρίλερ με ένα παιδάκι να χάνει ξαφνικά τη μητέρα του.

Εξακολουθεί να προκαλεί απέραντη θλίψη το ασύλληπτο δράμα στην παραλιακή επιχείρηση στην περιοχή της Πλάκας στη Νάξο με την 36χρονη μητέρα να χάνει ξαφνικά τη ζωή της στην πισίνα, μπροστά στα μάτια του παιδιού της.

Νέα στοιχεία για τα τραγικά τελευταία λεπτά πριν από τον αιφνίδιο θάνατο βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το naxostimes, περίπου στις 15.00, η 36χρονη έπεσε πρώτη στην παιδική πισίνα, για να πάρει και το ανήλικο παιδί μαζί της αργότερα, ώστε να παίξουν στο νερό. Μέσα στην πισίνα υπήρχαν κι άλλα παιδιά, μεταξύ των οποίων και ένα λίγο μεγαλύτερο.

Η 36χρονη έχασε τις αισθήσεις της ενώ βρισκόταν μέσα στην παιδική πισίνα. Πρώτα την είδαν τα παιδιά. «Δεν κατάλαβα τι έγινε. Είδα ότι κάτι συνέβαινε αλλά νόμιζα ότι η κοπέλα κάνει αστεία…» φέρεται να είπε το μεγαλύτερο παιδί από αυτά που βρίσκονταν μέσα στην πισίνα.

Οι άνθρωποι της επιχείρησης και κάποιοι από αυτούς που βρίσκονταν εκεί, κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Τρομοκρατημένοι, έτρεξαν στην πισίνα και έβγαλαν έξω την γυναίκα, χωρίς τις αισθήσεις της. Προσπάθησαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες αλλά μάταια. Κάλεσαν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την αστυνομία.

Το μικρό παιδί της, φώναζε και έκλαιγε, ενώ η 36χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Νάξου με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Το παιδί της ανέλαβαν οι αστυνομικές αρχές που το μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα μέχρι που ειδοποιήθηκαν οι συγγενείς του και το παρέλαβαν αργότερα.

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, η 36χρονη δεν φώναξε καν «βοήθεια» ούτε κανείς αντιλήφθηκε να κάνει κάποια κίνηση που να μαρτυρά αυτό που της συνέβαινε.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν από τις αρχές, το νερό στην πισίνα ήταν ρηχό και δεν ξεπερνούσε τα 70 εκατοστά και για το λόγο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο εάν ο θάνατος της άτυχης γυναίκας οφείλεται σε πνιγμό ή σε παθολογικά αίτια.

Η σορός της γυναίκας, μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά όπου η νεκροψία αναμένεται να ρίξει φως για τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση διαθέτει δύο πισίνες, μία για ενήλικες και μία παιδική και πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια των κολυμβητών αφού υπήρχαν υπεύθυνοι για αυτές, όπως ορίζει ο νόμος, σύμφωνα με το naxostimes.

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας που συνέλαβε τους δύο ιδιοκτήτες της επιχείρησης.