Συνεχίζονται οι έρευνες για την δολοφονία Καραϊβάζ – «Η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο, έναν αστυνομικό και έναν ποινικό»

131

Συνεχίζονται οι έρευνες για την δολοφονία Καραϊβάζ – «Η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο, έναν αστυνομικό και έναν ποινικό»

Οι Αρχές αναζητούν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στη σύλληψη και άλλων εμπλεκομένων

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ, τον Απρίλιο του 2021, στον Άλιμο, με τον νέο κύκλο συλλήψεων να θεωρείται θέμα χρόνου. Τα δύο αδέλφια 40 και 48 χρονών, που κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στη δολοφονία, μετά την πολύωρη απολογία τους οδηγήθηκαν στη φυλακή, καθώς παρά το γεγονός ότι επέμειναν πως δεν έχουν σχέση με την υπόθεση δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία. Οι ίδιοι, σύμφωνα με την υπεράσπιση τους, αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές και κάνουν λόγο για «λογικά άλματα» βάση των οποίων οδηγήθηκαν σύλληψη.

Η οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ, περιμένει να βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί, αυτοί που έδωσαν την εντολή.

«Η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Καραϊβάζ, έναν ποινικό και έναν αστυνομικό»

Η μητέρας και η αδερφής του δημοσιογράφου, σύμφωνα με τη δικηγόρο τους, Ρόη Παυλέα, περιμένουν τις εξελίξεις και λένε πως θέλουν να ανακαλυφθούν όλοι οι ένοχοι όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Όπως είπε, στο MEGA, «η μητέρα του πηγαίνει κάθε μέρα στον τάφο του Γιώργου και η αδελφή του τον βλέπει κάθε βράδυ στον ύπνο της».

«Έχουμε κάνει δήλωση της παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας. Σήμερα θα πάρουμε τη δικογραφία. Η μητέρα και η αδελφή θέλουν να αποκαλυφθούν οι ηθικοί αυτουργοί».

Αναφερόμενη στις παρακολουθήσεις, η κ. Παυλέα επανέλαβε πως η ΕΥΠ είχε ζητήσει από την κ. Ράικου να παρακολουθούνται ο Γιώργος Καραϊβάζ, ένας αστυνομικός και ένας ποινικός . Κανένας από τους τρεις δεν βρίσκεται στη ζωή πλέον.

Ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε για την υπόθεση, λέγοντας πως όταν τελείωσαν την επιχείρηση, δύο από αυτούς βρέθηκαν στον Ασπρόπυργο και έβγαλαν φωτογραφία με σκοπό να έχουν κάποιο άλλοθι.

«Τα ελληνικά κινητά τους ήταν κλειστά πριν και τα άνοιξαν στον Ασπρόπυργο. Είχαν αγοράσει άλλα κινητά και είχαν βάλει πακιστανικές κάρτες ώστε να μην εντοπιστούν».

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές, αναζητούν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στη σύλληψη και άλλων εμπλεκομένων όπως του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας ενώ εξετάζουν εκ νέου φακέλους με ανεξιχνίαστες υποθέσεις που σχετίζονται με συμβόλαια θανάτου. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο τα δυο αδέλφια να εμπλέκονται και στην δολοφονία του πυγμάχου τον Δεκέμβριο του 2021 έξω από γυμναστήριο στο Γαλάτσι.

Η φωτογραφία που οδήγησε στις συλλήψεις

Oι δυο υποθέσεις φαίνεται πως έχουν κοινά στοιχεία όπως στον τρόπο δράσης ενώ ακόμα και το δίκυκλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες φέρεται να μοιάζει και στις δύο περιπτώσεις. Ακόμη ο 40χρονος συλληφθείς για τη δολοφονία Καραϊβάζ,  φέρεται να ήταν συνοδός ασφαλείας 38χρονου πρατηριούχου, που δολοφονήθηκε στον Γέρακα, τον Ιούνιο του 2022.

Το στοιχείο – κλειδί που οδήγησε τους αστυνομικούς στην εξιχνίαση της εκτέλεσης του δημοσιογράφου, είναι μία φωτογραφία που αναρτήθηκε στα social media, και βρίσκεται μέσα στη δικογραφία.  Aναρτήθηκε στα social media περίπου 80 λεπτά μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. 

Επιπλέον τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων των δύο ατόμων και ενός εκ των δύο συλληφθέντων της υπόθεσης, ενεργοποιούνται στην περιοχή λίγο μετά τη δολοφονία, ενώ η αλληλουχία των στοιχείων που υπάρχει τα δείχνει να ξεκινούν από την ευρύτερη περιοχή του Αλίμου.