Συναγερμός στην Κερατέα: Πυρκαγιά κοντά σε οικιστικό ιστό στο Δασκαλειό

373

Κερατέα: Πυρκαγιά κοντά σε οικιστικό ιστό στο Δασκαλειό | ΣΚΑΪ

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση κοντά σε οικιστικό ιστό –  Διακοπή της κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Λαυρίου και Ανω Δασκαλειού και στην επαρχιακή οδό Κερατέας Κακής Θάλασσας και Μακεδονίας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής ανάμεσα σε οικοπεδικούς χώρος, στο Δασκαλειό της Κερατέας.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση κοντά σε οικιστικό ιστό και γίνονται προσπάθειες να κρατηθούν οι φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή πυροσβεστική δύναμη που αποτελείται από 27 πυροσβέστες και 12 οχήματα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η πυρκαγιά στις 04:30 ήταν χωρίς ενεργό μέτωπο.

Από την αστυνομία ανακοινώθηκε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Λεωφόρο Λαυρίου και Ανω Δασκαλειού και στην επαρχιακή οδό Κερατέας Κακής Θάλασσας και Μακεδονίας.

Το γεγονός οτι η φωτιά ξέσπασε στις 2 τα ξημερώματα, χωρίς να υπάρχουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή, προκάλεσε αρκετά ερωτήματα, με κατοίκους να καταγγέλουν πως πριν προκληθεί η πυργκαγιά είδαν φωτοβολίδα στον ουρανό.