Συμμορία ανηλίκων – Συγκλονίζει η μητέρα του 16χρονου που μαχαίρωσαν τα μέλη της

409

Συμμορία ανηλίκων – Συγκλονίζει η μητέρα του 16χρονου που μαχαίρωσαν τα μέλη της

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» μίλησε η μητέρα του ανήλικου που τραυματίστηκε στο προαύλιο του 1ου ΕΠΑΛ πριν από λίγες ημέρες.

Σε μια από τις τελευταίες επιθέσεις τους στις 25 Οκτωβρίου, τα μέλη της συμμορίας που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος σε σχολεία του κέντρου της Αθήνας, μαχαίρωσαν στο θώρακα έναν 16χρονο γιο της στο προαύλιο του 1ου ΕΠΑΛ Αθηνών.

«Έχει πέσει ψυχολογικά. Έχουμε χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μας», ανέφερε η μητέρα του ανήλικου που τραυματίστηκε από τη δράση των μελών της συμμορίας.

«Πήγαν να μου το σκοτώσουν», πρόσθεσε.

«Συνέβη ξαφνικά. Δεν έχω ακούσει τίποτα», ανέφερε η μητέρα του θύματος ενώ ξεκαθάρισε πως δεν τον είχαν απειλήσει στο παρελθόν, δεν ήταν μπλεγμένος, άλλα ούτε είχε παρατηρήσει κάποια αλλαγή συμπεριφορά του γιου της.

«Γιατί;»
Παράλληλα, τόνισε πως δεν επικοινώνησε μαζί της κανένας από το οικογενειακό περιβάλλον των δραστών.

«Γιατί υπάρχει αυτή η βία. Μόνο αυτό γιατί. Ψυχολογικά δεν είμαστε καλά», αναρωτήθηκε η μητέρα με τρεμάμενη φωνή.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι τρεις ανήλικοι που φέρονται ως μέλη συμμορίας. Αντιμέτωποι με κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοχρησία.

«Ήταν παρόν στο σχολείο, όχι στο προαύλιο», ανέφερε ο δικηγόρος του ενός εκ των κατηγορουμένων Σταύρος Γεωργόπουλος , ενώ υποστήριξε πως ο εντολέας του  αρνείται τη συμμετοχή του.

«Είναι θέμα χρόνου να αποδείξουμε στον ανακριτή και τον εισαγγελέα,  ότι δεν έχουμε καμία συμμετοχή στο περιστατικό με την απόπειρα ανθρωποκτονίας», σημείωσε ο κ. Γεωργόπουλος.

«Ο εντολέας μου έχει προφυλακιστεί για λόγους κοινωνικού παραδειγματισμού», ενώ ξεκαθάρισε πως κάθε ανήλικος μέχρι 15ετών δεν μπορεί να οδηγηθεί στη φυλακή.

«Θα αποδείξουμε πως δεν έχουμε καμία σχέση με το περιστατικό», σημείωσε ο κ. Γεωργόπουλος.

Πηγή: in.gr