Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Ταυτοποιήθηκε η σορός της 19χρονης Αναστασίας από τα Καλάβρυτα – Θρήνος στο ΑΠΘ

243

sygkrousi_trenon_tempi_anastasia_papaggeli

Υπάρχουν 26 φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ανάμεσα στους τραυματίες

Συντετριμμένοι είναι οι γονείς της 19χρονης Αναστασίας Παπαγγελή μετά την ταυτοποίηση της σορούς της. Η Αναστασία με καταγωγή από τη Λυκούρια Καλαβρύτων , βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική στα Τέμπη και ταξίδευε για τη Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζε Γεωπόνος .

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βιώνει τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του, σημειώνει σε ανακοίνωσή του μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η 19χρονη φοιτήτρια πήγαινε στην Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζε στη Γεωπονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.Η ταυτοποίησή της έγινε μετά από δείγματα DNA, σβήνοντας τις όποιες ελπίδες, με το δράμα της οικογένειας να είναι πλέον αβάστακτο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών, το ΑΠΘ θρηνεί την απώλεια εννιά φοιτητών του. Παράλληλα, αναφέρεται ότι υπάρχουν 26 φοιτητές του πανεπιστημιακού ιδρύματος ανάμεσα στους τραυματίες.

«Θρηνούμε για τους 9 φοιτητές μας που έχασαν τη ζωή τους. Είμαστε δίπλα στους 26 τραυματίες φοιτητές μας. Είμαστε όλοι μας συντετριμμένοι. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την οδύνη μας και όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Καλό παράδεισο στα παιδιά μας. Συλλυπητήρια και κουράγιο στις οικογένειες και τους δικούς τους ανθρώπους. Καλή ανάρρωση στους τραυματίες», αναφέρει η ανακοίνωση.