Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας για την απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη για τη Λιβύη

553

Σφοδρή επίθεση από την αξιωματική αντιπολίτευση προκάλεσε η απουσία της χώρας μας από την Διάσκεψη για τη Λιβύη που διενεργεί η Γερμανία – Άμεση απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Πέτσα.

 

Το κόμμα της Κουμουνδούρου με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του, κατηγορεί ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πισωγύρισμα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας. Ταυτόχρονα υπενθυμίζει πως η Ελλάδα συμμετείχε στην τελευταία Διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παλέρμο της Ιταλίας διά του Αλέξη Τσίπρα.

Επιπλέον, τονίζει ότι δεν είναι η Τουρκία απομονωμένη από την διεθνή κοινότητα, αλλά η Ελλάδα είναι αυτή που είναι απούσα από μια διάσκεψη που αφορά την ίδια και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Στην αντίπερα όχθη η κυβέρνηση απάντησε στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Κυβερνητικού της εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, τονίζοντας ότι το να επιχαίρει ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή η Ελλάδα δεν προσεκλήθη σε μια διάσκεψη, οι ρίζες της οποίας χρονολογούνται από εποχής του μας ξεπερνά.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλογιστεί τις ευθύνες του καθώς όπως λέει όταν η Γερμανία το 2015 διοργάνωσε την πρώτη συνάντηση υψηλών αξιωματούχων του σχήματος Ρ5+5, που μετεξελίχθηκε στη Διαδικασία του Βερολίνου, αμέλησε έστω να θέσει το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας.

Κλείνοντας ο Στέλιος Πέτσας απαντάει στο ΣΥΡΙΖΑ ότι ότι το κόμμα της Κουμουνδούρου συνεχίζει να απομονώνεται μέσω της αλόγιστης απόπειρας κομματικής εκμετάλλευσης της Εξωτερικής Πολιτικής.