Στις 20 Φεβρουαρίου η έκτακτη σύνοδος για τον 7ετή προϋλολογισμό της Ε.Ε.

253

Ένα θέμα που εξακολουθεί να διχάζει τους Ευρωπαίους και να δημιουργεί ενστάσεις και προστριβές, θα τεθεί επί τάπητος σε έκτακτη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου.

 

Ο λόγος για τον προϋπολογισμό της περιόδου 2021-27, ο οποίος αυτή τη φορά θα έχει μια ιδιαιτερότητα, καθώς στο μεταξύ αναμένεται να αποχωρήσει η Βρετανία από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Την είδηση για τη σύγκληση έκτακτης συνόδου ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. «Ήρθε ο καιρός να καταλήξουμε σε συμφωνία για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο», τόνισε στη σχετική ανακοίνωση, στέλνοντας το μήνυμα πως «οποιαδήποτε αναβολή θα δημιουργούσε σοβαρά πρακτικά και πολιτικά προβλήματα και θα έθετε σε κίνδυνο τη συνέχιση των τρεχόντων προγραμμάτων και των πολιτικών μας, αλλά και την έναρξη καινούριων».

Σημειώνεται ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει ως αποτέλεσμα λιγότερα διαθέσιμα χρήματα, την ώρα που η Κομισιόν της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητά να υπάρξει χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και του μεταναστευτικού.