Στις 10 Μαρτίου αποκαλύπτονται οι συνομιλίες στα Eurogroup

250

Στις 10 Μαρτίου θα δοθούν στη δημοσιότητα οι ηχογραφημένες συνομιλίες των συνεδριάσεων του Eurogroup που έχει καταγράψει ο Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή από το MέΡΑ 25. Μιλώντας με δημοσιογράφους, αξιωματούχος του κόμματος, είπε ότι οι συνομιλίες για τις οποίες έχει προκληθεί τόσος σάλος και έχουν δημιουργήσει μεγάλο ενδιαφέρον για όσα διεμήφθησαν την κρίσιμη περίοδο του καλοκαιριού του 2015, απομαγνητοφωνούνται και θα είναι έτοιμες στις αρχές Μαρτίου.

Όπως διευκρινίστηκε, επειδή ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης θα απουσιάζει σε ταξίδι στην Αυστραλία την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, τα κείμενα θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 10 Μαρτίου, ώστε να είναι και ο ίδιος στην Αθήνα για να απαντήσει σε κάθε ερώτημα ή ζήτημα που θα τεθεί, από οποιαδήποτε πλευρά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν ανησυχεί μην τυχόν και υπάρξει οποιαδήποτε προσφυγή στη δικαιοσύνη, στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού, ενώ υπενθύμισε και την απόφαση του Αρείου Πάγου που κατέθεσε στη Βουλή μαζί με το αρχείο καταγραφής των συνεδριάσεων του Eurogroup ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και το οποίο επέστρεψε ως απαράδεκτο ο πρόεδρος της Βουλής.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο αξιωματούχος του κόμματος τόνισε ότι το ΜέΡΑ25 εμμένει στη θέση του ότι η αποκάλυψη των συνομιλιών θα φωτίσει αθέατες πλευρές των συνεδριάσεων, τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονταν κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, θα αποκαλύψει επίσης την αλαζονεία τους, αλλά και τον ανθελληνισμό τους σε ορισμένες περιπτώσεις. Θα αποκαλυφθεί επίσης, σημείωσε η ίδια πηγή και η αλήθεια. Ότι δηλαδή όσες προτάσεις και αν κατέθετε η ελληνική πλευρά για να υπάρξει μια καλή συμφωνία, απορρίπτονταν ασυζητητί.

Όπως επίσης διευκρίνισε, έχουν ηχογραφηθεί συνεδριάσεις μετά το τρίτο Eurogroup επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και η εγγραφή άρχισε μετά τη διαπίστωση ότι στο κορυφαίο αυτό όργανο της Ε.Ε. δεν τηρούνταν πρακτικά.

Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι αρκετά στοιχεία από τις συνεδριάσεις περιέχονται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Ανίκητοι ηττημένοι», ενώ τόνισε ότι ο αγγλικός εκδοτικός οίκος με τον οποίο συνεργάζεται χρόνια ο κ. Βαρουφάκης του πρότεινε ένα μεγάλο ποσό, περίπου 100.000 λίρες, προκειμένου να μην εκδοθεί το βιβλίο, πρόταση που ο κ. Βαρουφάκης απέρριψε.

Ο αξιωματούχος του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε και στο σχέδιο «Ηρακλής» για τα «κόκκινα δάνεια», εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα αυτό θα αποτύχει. Επίσης ανακοίνωσε ότι το MέΡΑ 25 θα καταθέσει σύντομα σχέδιο νόμου για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων.