Στην Πιερία έπιασαν Ρομά που έκαναν κλοπή στην Θεσσαλονίκη

94

astynomiaΕξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές

Μια κλοπή και άλλες παρανομίες αποκάλυψε ένας τυχαίος που έγινε από αστυνομικούς της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις Ρομά ηλικίας 21, 23, 17 και 13 χρόνων σε περιοχή της Πιερίας, καθώς στο εσωτερικό του βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που είχε κλαπεί νωρίτερα.

Οι δράστες το είχαν “βουτήξει” από έναν θαμώνα κέντρου διασκέδασης στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης και στην κατοχή τους κατασχέθηκαν ακόμη δυο κινητά τηλέφωνα, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται. Κατά τον έλεγχο, ο 21χρονος οδηγός δήλωσε ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας και αποδείχθηκε ότι οδηγούσε το όχημα χωρίς να διαθέτει άδεια ικανότητας οδήγησης, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για ληστεία και παράβαση του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δυο ετών, ενώ και ο 13χρονος δεν έχει βγάλει ταυτότητα.

Οι τέσσερις Ρομά οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης κατηγορούμενοι για κλοπή από κοινού και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., ενώ εξετάζεται από την Ασφάλεια το ενδεχόμενο να έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές.

Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές

Ύστερα από έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Βόρειας Κυνουρίας, εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές που έγιναν σε οχήματα στο Παράλιο Άστρος και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, από τις 4 Ιουλίου ως τις 17 Αυγούστου του 2023. Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν πέντε Έλληνες ηλικίας 19 ως 32 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.