Στη Δικαιοσύνη στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις ηχογραφήσεις

του Χρήστου Σγαρδέλη

647

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει στην αντεπίθεση για τις αποκαλύψεις Μιωνή.

Σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη μαζί με τον υπεύθυνο για θέματα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Φώτη Κουβέλη,, καταθέτουν αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την παράνομη ηχογράφηση Μιωνή και θα ζητήσουν να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε σχέση με αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις καθώς και να εφαρμοστεί ο νόμος από όλες τις Αρχές.

Να υπενθυμίσουμε πως ο κύριος Μιωνής είχε βγάλει στη δημοσιότητα συνομιλίες με τον άλλοτε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και νυν Βουλευτή Νίκο Παππά. Ταυτόχρονα στο Πολιτικό Συμβούλιο, που πραγματοποίησε το κόμμα της Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας έφερε προ των ευθυνών του τον βουλευτή του κόμματος του λέγοντας “ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλήψεις ή αστοχίες” για ν’ απαντήσει ο κύριος Παππάς πως “Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας  συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω. Ωστόσο, λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι’ αυτό την ευθύνη”.

Από δω και πέρα τον λόγο έχει η  δικαιοσύνη αλλά αναμένουμε να δούμε και τη στρατηγική θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μια υπάρχει η πίεση της Νέας Δημοκρατίας που ζητάει την παραίτηση του Νίκου Παππά. Από την άλλη υπάρχει η “κίτρινη κάρτα” του Αλέξη Τσίπρα στον Βουλευτή. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να πείσουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περάσει στα μετόπισθεν τον καλό του φίλο και Βουλευτή, γιατί όπως λένε, πάνω απ’ όλα προέχει το καλό του κόμματος.