Σταμάτης Γαρδέλης για τη νοσηλεία του στο ψυχιατρείο: Ό,τι έγινε, πέρασε, είμαι καλά και προχωράμε

178

gardelis_1241

Ο Σταμάτης Γαρδέλης έκανε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες μετά τη νοσηλεία του στο ψυχιατρείο.

Ο ηθοποιός περιέγραψε τι αποκόμισε από την εμπειρία του από τη ψυχιατρική κλινική, αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στο Άγιο Όρος και σχολίασε μάλιστα τις δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα, στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό ΣουΣου».

Αρχικά, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα ο Σταμάτης Γαρδέλης σχολίασε: «Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία. Να πω τι; Ό,τι έγινε, πέρασε, είμαι καλά και προχωράμε. Η ζωή προχωράει. Είχα μια εμπειρία, από την οποία αποκόμισα πάρα πολλά πράγματα και ξεκινάω. Έκανα ένα restart [=επανεκκίνηση] και ξεκινάω. Δεν με έχει απογοητεύσει κάτι, ούτε έχασα τη δύναμη μου. Απεναντίας, βρήκα τη δύναμη για να αντιμετωπίσω κάποια πράγματα που με “στρίμωχναν”. Νομίζω έχω βάλει τα πράγματα σε έναν δρόμο, που θα εξελιχθούν προς το καλό. Δεν αισθάνομαι ούτε ότι έχω αδικηθεί, ούτε έχω βγει να ζητήσω τίποτα, ούτε έχω παρακαλέσει, επειδή έχουν ακουστεί διάφορα πράγματα. Ζήτησα ισονομία σε κάποια θέματα που άπτονται της κοινωνικής και της ζωής μας. Ούτε ζήτησα ιδιαίτερη εύνοια, όπως ακούστηκε, επειδή είμαι επώνυμος».

Δείτε το βίντεο

Σχετικά με την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος είπε: «Το Άγιος Όρος είναι το προσωπικό μου ησυχαστήριο, είναι ένα τρόπος να “γεμίζεις τις μπαταρίες” σου. Είναι η ιδέα που θα ξεπερνά πάντα το περιεχόμενό της. Το Άγιο Όρος είναι στο απυρόβλητο, ούτε το σχολιάζεις, ούτε λες πώς είναι, τί είναι, είναι το Άγιο Όρος. Πηγαίνω εδώ και 42 χρόνια και στον πνευματικό μου, πάω από το ’82 εκεί. Πιστεύω στον Θεό και στο ερωτηματικό της ύπαρξής μας και νομίζω ότι η λογική είναι πολύ λίγη για να ερμηνεύσει το μυστήριο της ζωής».

Για τη δήλωση που τον είχε εντάξει στη «γενιά της βιντεοκασέτας» ο Σταμάτης Γαρδέλης σημείωσε: «Δεν καταλαβαίνω αυτή την υποτίμηση, να βάλεις κάποιους ανθρώπους να τους κατηγοριοποιήσεις, γινόντουσαν κάποιες πολύ πρόχειρες δουλειές. Πρόχειρες δουλειές έχουν κάνει πολλοί, κάποιοι έχουν περάσει αλώβητοι, κάποιοι έχουν πει κάτι μέσα από αυτές τις δουλειές, κάποιοι τίποτα, κάποιοι δεν έχουν πει τίποτα μέσα από σπουδαίες δουλειές, από σπουδαία θεατρικά έργα δεν κατάφεραν να τα κρατήσουν στο ύψος των έργων και των παραστάσεων και ήταν πολύ υποδεέστερες. Δεν έχει να κάνει, αυτό ήταν πολύ σχετικό, το πώς τα ερμηνεύει κανείς και πώς τα παρουσιάζει».

Τέλος, για τις δηλώσεις του Γιώργου Νταλάρα προς τους δημοσιογράφους, ο Σταμάτης Γαρδέλης ανέφερε: «Το βρήκα λίγο σκληρό αυτό που είπε για κάποια παιδιά που δουλεύουν. Από την άλλη, είχε και κάποια δίκια και η ερμηνεία είναι δισυπόστατη. Γιατί έχουν υπερασπιστεί την άποψή του, κάποιοι την έχουν καταδικάσει. Το να είναι κάποιος απόλυτος είναι λίγο παγιωμένο […] Πρέπει να αφήνουμε “παραθυράκια” στις απόψεις μας. Κάθε θέμα έχει δύο πλευρές, ας μην βιαζόμαστε όλοι να έχουμε άποψη. Καλά τα είπε ο Γιώργος Νταλάρας, σε έναν βαθμό».