Σταμάτης Μαλέλης: “Χρειάζεται μια σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα”

544

Ο Σταμάτης Μαλέλης, ο δημοσιογράφος και Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του STAR, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου «ΣΚΑΙ ΤΩΡΑ».

 

 

skai

Με πολλά θέματα στο μέτωπο να «καίνε» την Ελλάδα πολιτικά και οικονομικά και μόλις μερικές ώρες από την πρώτη συνάντηση του Στουρνάρα και του οικονομικού του επιτελείου με την τρόικα, τα πράγματα φαίνεται να είναι «σκούρα» για τη χώρα μας.

«Βρισκόμαστε σε πραγματικό αδιέξοδο δημοσιονομικό. Δεν μπορεί η κυβέρνηση με την υπάρχουσα πολιτική να ξεπεράσει την κρίση. Δεν μπορούμε να μαζέψουμε τα λεφτά» τονίζει ο Σταμάτης Μαλέλης.

Ο Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του STAR τόνισε επίσης πως : ”Για μένα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως δεν είναι Αριστερά, είναι ένα συνονθύλευμα ιδεών το οποίο δεν μπορεί να εκφράσει την Αριστερά. Λείπει λοιπόν σήμερα η ριζοσπαστική Αριστερά από τον τόπο, λείπει η σοσιαλδημοκρατία , λείπει η κεντροαριστερά που θα μπορούσε να θέσει τέτοια θέματα.. Αυτή που έσωσε την Ευρώπη στο β’ παγκόσμιο πόλεμο , η σοσιαλδημοκρατία την έσωσε, και σήμερα σοσιαλδημοκρατία δεν υπάρχει.. ”

Ο κ.Μαλέλης δεν δίστασε να σχολιάσει και κάνοντας μία αυστηρή κριτική, την άκρως ειρωνική δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το χαράτσι ότι «οι πολιτικοί αρχηγοί περνούν παιδικές ασθένειες», ο Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του STAR είπε «Μη θεωρεί ότι είναι παντογνώστης τσάρος ο κ.Στουρνάρας και βγαίνει με αυτή την αλαζονεία χτες να δηλώσει ότι οι πολιτικοί περνούν παιδικές ασθένειες. Είναι ντροπή για το πολιτικό σύστημα τη χθεσινή του δήλωση με αφορμή το χαράτσι. Αν οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν κάποια πράγματα, όπως ο φόρος ακινήτων και ο κ.Στουρνάρας δεν συμφωνεί , επειδή δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με την τρόικα, αυτό δεν σημαίνει ότι φταίνε οι πολιτικοί αρχηγοί … μπορεί το πρόβλημα να το έχει το επιτελείο του, που εδώ και 9 μήνες δεν έχει φτιάξει ένα δίκαιο ενιαίο φόρο.»

Όπως ήταν αναμενόμενο το θέμα της Προανακριτικής για τη «λίστα Λαγκάρντ» και οι «καυτοί» αλλά και χαμηλού επιπέδου διάλογοι που ειπώθηκαν μεταξύ των πολιτικών μας προσώπων χθες δεν γλίτωσαν τον σχολιασμό του Σταμάτη Μαλέλη, ο οποίος τόλμησε και είπε μία αλήθεια… την αλήθεια για την πολιτική μας κατάσταση – κατάντια «Αυτή είναι δυστυχώς η ποιότητα του πολιτικού μας βίου. Η λυπηρότατα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Στην Ελλάδα έχουμε ξεχάσει να μιλάμε πολιτικά.», ενώ λίγο αργότερα συμπλήρωσε «Έχουμε τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης. Κρίση που δεν δημιουργεί τίποτα θετικό, παρά μόνο αρνητικά.»

Δείτε το video…