Σταμάτης Μαλέλης: Θέλω να παλέψω για το όραμα μου για μια καλύτερη κοινωνία, πιο δίκαιη!

530

 

sm4

Συνέντευξη στην εφημερίδα News, παραχώρησε ο Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Star, κ. Σταμάτης Μαλέλης και μίλησε για όλα μετά την πρόσφατη μεγάλη περιπέτεια που είχε με την υγεία του. Επιβεβαιώνεται αυτό που λέγεται ότι τα “φώτα” και η δημοσιότητα δεν φέρνουν την ευτυχία; Έγω τα φώτα τα έχω…γραμμένα.

Η ζωή μου δεν έχει σχέση ούτε με τα φώτα ούτε με τις δημοσιότητες, είναι τελείως διαφορετική από ό,τι νομίζει ο περισσότερος κόσμος. Δεν είμαι celebrity ούτε κάνω τέτοια ζωή. Βρέθηκα στην τηλεόραση τυχαία. Έχετε μετανιώσει; Όχι. Γιατί ίσως τα άλλα πράγματα να μην τα έκανα τόσο καλά. Έκανα πολλά. Και με αρκετή κριτική- και σωστή -και από πολύ κόσμο. Δεν θα μπορούσα ποτέ να γίνω λογιστής, αν και σπούδαζα οικονομικά. Δεν ξέρω τι άλλη καριέρα θα μπορούσα να ακολουθήσω. Το “τέρας” είναι η τηλεόραση ή η κατάθλιψη; Η κατάθλιψη.

Στην τηλεόραση όσο είμαι και πληρώνομαι προσπαθώ να την κάνω καλύτερη γιατί είμαι επαγγελματίας και τελειομανής. Απλώς θέλω στη ζωή μου να κάνω και άλλα πράγματα. Θέλω να παλέψω για το όραμα μου για μια καλύτερη κοινωνία, πιο δίκαιη. Τη δημόσια τηλεόραση πως την κρίνετε; Ήταν να πάτε κιόλας. Ναι, δύο φορές, αλλά και τις δύο, πολύ έντιμα, είπα ότι δεν θέλω και μάλιστα κάποιοι μου έκαναν και κριτική σ΄αυτό, γιατί δεν κατάλαβαν ότι είναι λίγα τα χρήματα και δεν θα μπορούσα να ζήσω με αυτά.

Αλλά δεν με ρώτησαν τι δάνεια έχω. Ότι τα δάνεια μου είναι πολύ παραπάνω από το μισθό της ΕΡΤ και ότι έπρεπε να κλέψω για να τα πληρώσω. Πως σχολιάζετε το ότι οι άνεργοι της ιδιωτικής τηλεόρασης βρίσκουν ένα καταφύγιο στην ΕΡΤ; Φερεντίνος,Θρασκιά… Το θεωρώ λάθος να κάνει οποιαδήποτε πρόσληψη η ΕΡΤ.

Έχει προσωπικό να φτιάξει πολλά πράγματα.Όπως, επίσης, για μένα είναι λάθος ότι έφυγε ο Κώστας Σπυρόπουλος. Τον έφαγαν σε χρόνο dt, χωρίς καμία δικαιολογία. Ξέρω ότι είναι ικανός στη δουλειά του! Φώτης- Μαρία και Ελεονώρα είναι σταθεροί; Ναι, αλλά έχει ανοδική πορεία το δελτίο ειδήσεων και η Τατιάνα.

Οπότε το αποτέλεσμα είναι θετικό. Αναπολείτε τις εκπομπές του ΣΚΑΙ; Η τηλεόραση που κάναμε στο ΣΚΑΙ μου λείπει. Γιατί ήταν κάτι καινούργιο και πρωτοποριακό. Το ότι απλός πολίτης έχει το μικρόφωνο και λέει το πρόβλημα του, όπως και το σύνθημα ” Θα φωνάξω στον ΣΚΑΙ”, εμένα μου άρεσε! Θα φεύγατε από το ΣΤΑΡ; Είναι τέτοιοι οι δεσμοί μου με την οικογένεια Βαρδινογιάννη και μετά την περιπέτεια της υγείας μου δεν θέλω. Δεν πουλάω τους ανθρώπους. Τελεία και παύλα. Εδώ θα τελειώσω την καριέρα μου!