Σταμάτης Μαλέλης: “Πρέπει να περάσουμε σε μια άλλη κοινωνία και χρειάζεται όσο ποτέ… μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία”

465

 

sm

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου μίλησε σήμερα το πρωί ο Γεν. Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του STAR Σταμάτης Μαλέλης και σχολίασε την πολιτική και οικονομική επικαιρότητα με τον δικό του, μοναδικό τρόπο. Για τους κουκουλοφόρους που περιέλουσαν με βενζίνη του φύλακες του εργοταξίου στις Σκουριές της Θεσσαλονίκης, είπε ότι «η πολιτική αντιπαράθεση σε όλα τα επίπεδα γίνεται χωρίς αρχές και χωρίς όρους και αυτό οδηγεί στην καταστροφή. Για την κοινωνία μας για όλους μας»

Σύμφωνα με τον Σταμάτη Μαλέλη, στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχει μια αντίθεση, στην οποία «ο ένας προσπαθεί να εξολοθρέψει τον άλλον. Και σε επίπεδο κοινωνίας. Και δεν αξίζει στον Ελληνικό λαό αυτό μας συμβαίνει». Όσο αναφορά την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης αλλά και της Ευρωπαϊκής ένωσης, είπε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρουμε, αφού «όλοι μαζί θα βρεθούμε στο χείλος της καταστροφής. Δεν το έχουν καταλάβει. Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι σε σμίκρυνση το πρόβλημα που έχει η Γερμανία, που για πρώτη φορά έχει ύφεση».

Και γιατί δεν θα τα καταφέρουμε; Γιατί όπως είπε «η αντιπαράθεση γίνεται μεταξύ του παρόντος και τους παρελθόντος. Το παρόν είναι άθλιο και προσπαθεί κάποιος να το αντιμετωπίσει με το παρελθόν, αντί να κοιτάει το μέλλον» Ο Σταμάτης Μαλέλης ακόμα μίλησε και για το σκάνδαλο των Ολυμπιακών αγώνων, που ακόμα και σήμερα δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες.

«Δεν έχει ξαναγίνει μεγαλύτερο σκάνδαλο, την τελευταία 20ετία. Αλλά δεν έχει γίνει τίποτα στη Βουλή. Που πήγαν τα 20 δις που πληρώνουν σήμερα οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί;» Και η αλλαγή στην κοινωνία σύμφωνα με τον ίδιο θα έρθει με συνταγματικές αλλαγές, με τις οποίες θα περάσουμε… «σε μια άλλη κοινωνία. Αυτό είναι το μέλλον»

Φυσικά ο Σταμάτης Μαλέλης αναφέρθηκε και στο θέμα των κατώτατων μισθών και είπε ότι στην Ελλάδα το «πάμε ανάποδα». Γιατί πρώτα πρέπει να «θεσπίσουν κατώτατο μισθό… να δουν τις ανάγκες των πολιτών και θα χτίζουν μια νέα κοινωνία πάνω σε αυτό. Και μια μέρα θα ξυπνήσουμε… και θα είμαστε Βουλγαρία. Μια «κακή» Βουλγαρία».

Τι προτείνει ο ίδιος

«Χρειάζεται μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, όσο ποτέ. Νέα κοπής, που θα αφουγκράζεται τα κινήματα αλλά θα έχει και συγκεκριμένους στόχους. Θα ξεκινάει ανάποδα»

«Στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά δε σημαίνει ότι είμαστε απόλυτοι σύμφωνοι ή ευχαριστημένοι. Είναι κυβέρνηση ειδικού σκοπού» υποστήριξε ο Σταμάτης Μαλέλης. Ακόμα επεσήμανε ότι, παρά την αντίθετη άποψη πολλών στη ΔΗΜΑΡ, ο ίδιος δεν μπορεί να αποκλείσει τη συνεργία με μεγάλα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εχθρός μας» ξεκαθάρισε ο κ. Μαλέλης και συμπλήρωσε: «Η στρατηγική της ΔΗΜΑΡ δεν είναι μια ζωή να στηρίζει τη ΝΔ. Αν χρειαστεί, θα στηρίξει και το ΣΥΡΙΖΑ. Ο στόχος είναι η σοσιαλδημοκρατία». Ωστόσο, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να φθάσει σε κάτι καινούργιο χρησιμοποιώντας παλιά υλικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί το ίδιο το πελατειακό κράτος για να ανατρέψει το παρόν. Μα, το παρόν είναι αποτέλεσμα του παρελθόντος».