Πλήθος κόσμου στην χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του Σταμάτη Μαλέλη

237

 

sm6

Πλήθος κόσμου, έδωσε το παρόν, στην παρουσίαση του δεύτερου κατά σειρά βιβλίου του Σταμάτη Μαλέλη, «Το Τέρας κι Εγώ. Κατάθλιψη: Το λυκόφως και το λυκαυγές». Φίλοι, παλιοί και νέοι συνάδελφοι, συνεργάτες αλλά και πολύ απλός κόσμος… ήταν δίπλα στον Σταμάτη Μαλέλη στην παρουσίαση του βιβλίου του. Η βραδιά ήταν συγκινητική, με τον Γενικό Δντη Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Star να λέει:

«Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος, που είναι τόσοι φίλοι εδώ ανάμεσα μας. Ήταν από τις σπάνιες φορές που κάποιος μπορεί να έχει τη δυνατότητα να δει παλιούς του φίλους, ανθρώπους στους οποίους χρωστάει πάρα πολλά, ανθρώπους που συμπορεύτηκε μαζί τους, παλιούς του συντρόφους και νέους συντρόφους, φίλους πραγματικούς και ανιδιοτελείς», είπε στον πρόλογο του.

Στην κατάμεστη αίθουσα, το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, άτομα από τον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς και πολλοί δημοσιογράφοι. Ο κόσμος που είχε κατακλύσει την αίθουσα… ήταν αναμενόμενος, αφού η αγάπη για το βιβλίο του Σταμάτη Μαλέλη είναι μεγάλη. Το θέμα με το οποίο ασχολείται το βιβλίο, είναι πολύ σημερινό.

«Από τη στιγμή που βγήκε το βιβλίο μου, δεν περίμενα πως τόσος πολύς κόσμος θα με πάρει να μου πει ότι έχει αυτό το πρόβλημα. Ακόμα και σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι έχουν πάρει στο τηλεφωνικό κέντρο του Star, και μου στέλνουν μηνύματα, ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια για το θέμα της κατάθλιψης. Το θέμα της ψυχικής υγείας δυστυχώς, δεν έχει αντιμετωπιστεί από το κράτος, με τη σοβαρότητα που θα έπρεπε. Ειδικά στην επαρχία, που την αφήσαμε με το στίγμα, και τους ανθρώπους να ντρέπονται να πάνε στο γιατρό, μην τους πει τίποτα η μικρή κοινωνία. Μακάρι το βιβλίο μου να γίνει αφορμή να πέσουν αυτά τα ταμπού», είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε ωστόσο, πως «μόνο οι ειδικοί και οι επιστήμονες μπορούν να δώσουν πραγματικές συμβουλές».