Σταϊκούρας: Έρχεται διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022

613

Ο  υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως εντός του 2022 θα υπαρξει διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού αρχής γενομένης από 1.1.2022 με αύξηση κατα 2% – Νέες κρατικές παρεμβάσεις για την απορρόφηση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης

Εντονότερη κρατική παρέμβαση για την απορρόφηση των κραδασμών από την ενεργειακή κρίση προανήγγειλε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας με παράβαση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2022.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως εντός του 2022 θα υπάρξει διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού αρχής γενομένης από 1. 1. 2022 με αύξηση κατά 2%.

«Ουδέποτε παρουσιάσαμε μια ρόδινη κατάσταση» είπε αρχικά ο κ Σταϊκούρας για να προσθέσει πως η συνολική φορολογία των πολιτών έχει μειωθεί σημαντικά ωστόσο «στη ΔΕΗ πληρώνουν υψηλότερους λογαριασμούς παρά τις διαδοχικές παρεμβάσεις. Προσπάθεια να καλύψουμε το μεγαλύτερο κομμάτι των αυξήσεων. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και πιο έντονα».

Ο υπουργός τόνισε σε άλλο σημείο πως «το διαθέσιμο εισόδημα αυξήθηκε. Οι καταθέσεις των νοικοκυριών αυξήθηκαν ενώ η φτώχεια συρρικνώνεται. Οι επενδύσεις ενισχύονται και οι εξαγωγές έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ. Αυτά αποτυπώνουν τις καλές προοπτικές της οικονομίας. Δεν είναι ειδυλλιακά τα πράγματα καθώς υπάρχει η υγειονομική και ενεργειακή κρίση. Όμως υπάρχει και μια κυβέρνηση που έχει χτίσει ταμειακά διαθεσθμα για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε νομισματική εξέλιξη».

Τέλος ο κ Σταϊκούρας σημείωσε ότι η ακρίβεια είναι πιο έντονη από τις αρχικές εκτιμήσεις, ωστόσο παραμένει στην κατηγορία του παροδικού φαινομένου ενώ επανέλαβε πως «θα κάνουμε διπλάσια αύξηση κατωτάτου μισθού. Η πρώτη θα γίνει από 1. 1. 2022 με αύξηση 2% και θα έρθει κι άλλη αύξηση».