Εμβολιασμοί: Η σειρά των παιδιών – Εξαντλήθηκαν τα ραντεβού, τι ρωτάνε οι γονείς

464

emvoliasmos_paidiwn_start_xr2

Περίπου 30.000 παιδιά θα αρχίσουν από σήμερα να πηγαίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα – Οι πέντε βασικοί λόγοι για τον εμβολιασμό των παιδιών – Τι απαντούν οι ειδικοί στα ερωτήματα των γονιών

Μια ακόμη σημαντική φάση για την εμβολιαστική εκστρατεία “Ελευθερία” ξεκινά από σήμερα, με τη θωράκιση κατά του κορωνοϊού των περίπου 740.000 παιδιών ηλικίας 5-11 χρόνων. Πρόκειται για την πληθυσμιακή ομάδα που εντάχθηκε τελευταία στην “Ελευθερία”, με τους ειδικούς της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού να συλλέγουν χωρίς βιασύνη όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα για την ασφαλή κάλυψη της “τρυφερής αυτής ηλικίας” όπως είπε χαρακτηριστικά κατά την προχθεσινή ενημέρωση η πρόεδρος της Επιτροπής, ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, κυρία Μαρία Θεοδωρίδου. Η θετική γνωμοδότηση των επιστημόνων για τον εμβολιασμό των παιδιών δόθηκε πριν από δύο εβδομάδες και ήταν ομόφωνη.

Περίπου 30.000 παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας θα αρχίσουν από σήμερα και για τις επόμενες 15 ημέρες να πηγαίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα που έχουν οριστεί – αρχικά 75 κέντρα στην επικράτεια, κυρίως σε νοσοκομεία και Δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, και από το νέο έτος σε περισσότερα σημεία και σε ιδιώτες παιδιάτρους. Ενδεικτικά, στην Αττική θα γίνονται εμβολιασμοί από παιδιάτρους στα νοσοκομεία Παίδων “Η Αγία Σοφία” και Παίδων Πεντέλης, Ασκληπιείο Βούλας, Κέντρο Υγείας Αγία Σοφίας Πειραιά και Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Στην ομάδα των παιδιών 5 με 11 ετών, όπως και στις ομάδες των μεγαλύτερων παιδιών, περιλαμβάνονται και τα παιδιά που έχουν κάποιο χρόνιο νόσημα.

Μάλιστα, οι παιδίατροι που θα συμβληθούν θα μπορούν να εμβολιάζουν πλέον παιδιά και εφήβους, ενώ εξετάζεται το αίτημά τους να τους δοθεί η δυνατότητα να εμβολιάζουν και ενηλίκους της οικογένειας. Η δυνατότητα για διπλό εμβολιασμό σημαίνει πως θα πρέπει να γίνεται καλός προγραμματισμός των ραντεβού καθώς το εμβόλιο για τα παιδιά διατίθεται σε φιαλίδιο των 10 δόσεων και το εμβόλιο για τους εφήβους σε φιαλίδιο των 6 δόσεων. Και στις δύο κατηγορίες σκευασμάτων το φιαλίδιο πρέπει να χορηγηθεί λίγες ώρες μετά το άνοιγμά του.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα