«Σήκωσαν» πάνω από μισό τόνο ελαιόλαδου από αποθήκη στο Λασίθι

74

lasithi23

Το λάδι είναι αξίας περίπου 5.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε η κλοπή μισού τόνου ελαιολάδου που είχε γίνει στις 4 Φεβρουαρίου σε περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου στο Λασίθι, εντοπίστηκαν οι δυο Έλληνες που την είχαν κλέψει, αλλά η μεγάλη ποσότητα του λαδιού δεν έχει βρεθεί και εξετάζεται αν έχει ήδη πωληθεί.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε από την Ασφάλεια Αγίου Νικολάου, προέκυψε ότι οι δράστες ηλικίας 31 και 26 χρόνων ήξεραν ότι ο παραγωγός φύλαγε το λάδι του σε μια αποθήκη η οποία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του, το οποίο διέρρηξαν και βρήκαν τα κλειδιά της. Στη συνέχεια, άνοιξαν με αυτά την αποθήκη και άρπαξαν ανενόχλητοι από αυτήν συνολικά 524 λίτρα ελαιολάδου, αξίας περίπου 5.000 ευρώ.

Μετά την ταυτοποίησή τους, οι δράστες φέρονται να ομολόγησαν την κλοπή, ωστόσο δεν αποκάλυψαν τι έκαναν το κλεμμένο ελαιόλαδο και οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για να βρεθεί. Σε βάρος των δυο ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λασιθίου, αλλά δεν συνελήφθησαν αφού είχε παρέλθει το αυτόφωρο.