Σεισμός στην Εύβοια: Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για την ισχυρή δόνηση των 4,9 Ρίχτερ

357

Η είδηση «ταξίδεψε» μέχρι τη μακρινή Ινδία – «Ταρακουνήθηκε» και η Αθήνα

Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα το στην κεντρική Ελλάδα, όπως μεταδίδει το δημόσιο ραδιόφωνο της Aυστρίας «orf».

Στην περιοχή της Εύβοιας υπάρχουν βαθιά τεκτονικά ρήγματα που προκαλούν επανειλημμένως σεισμικές δονήσεις αυτού του μεγέθους, υποστηρίζει το σχετικό άρθρο.

Το άρθρο συνεχίζει: «Ο σεισμός έγινε αισθητός γιατί το εστιακό του βάθος ήταν περίπου 13 χιλιόμετρα», δήλωσε ο Έλληνας σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος στην κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο ήταν κοντά στη Χαλκίδα στο νησί της Εύβοιας. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως  πολλοί ήταν αυτοί που βγήκαν έντρομοι στους δρόμους.

Διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο «TheNationalnews»

Διακόπτοντας το πρόγραμμά του, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο «Nationalnews.com» μετέδωσε την είδηση ότι, σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε την βορειοανατολική περιοχή της Χαλκίδας στην Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού-Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC).

Ωστόσο, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας κάνει λόγο για σεισμό, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιομέτρων. Οι Αθηναίοι ανέφεραν ότι ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια εξαιρετικά σεισμικά ενεργή περιοχή, σχολιάζει το πρακτορείο.

Ινδική εφημερίδα «hindustantimes»

Στον ιστότοπό της, η ινδική εφημερίδα «hindustantimes» γράφει ότι η Ελλάδα ταρακουνήθηκε από ισχυρό σεισμό, που έγινε αισθητός και στην Αθήνα.

«Η σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στην Εύβοια, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών» έγραψαν.

Ιστότοπος που ειδικεύεται σε σεισμούς και ηφαιστειογενείς εκρήξεις «Volcanodiscovery»

Για σεισμό μέτριας έντασης, 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κάνει λόγο ο ιστότοπος «volcanodiscovery».

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 14 χλμ. ΒΑ της Χαλκίδας, στην Εύβοια, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.