Σχέσεις: Αυτός είναι ο Νο1 λόγος που μας «κερδίζει» το χιούμορ του συντρόφου

401

Έξι μελέτες ρίχνουν φως στους λόγους για τους οποίους θέλουμε οι σύντροφοι να έχουν χιούμορ και να μας κάνουμε να γελάμε


Δεν θα περίμενε κανείς την επιστήμη για να βεβαιωθεί ότι το χιούμορ κάνει καλό στη σχέση και ότι όσοι γελούν μαζί μπορούν να την κάνουν να διαρκέσει στο χρόνο. Οι έρευνες ωστόσο θα μπορούσαν να μας διαφωτίσουν για τους λόγους πίσω από την επιλογή αστείων συντρόφων.

Σειρά από μελέτες χρίζουν το χιούμορ βασιλιά του φλερτ και αναδεικνύουν το γέλιο ως συνεκτική ύλη σε μια σχέση. Ορισμένες θεωρίες υποστηρίζουν ότι το χιούμορ χρησιμεύει ως δείκτης για άλλα θετικά χαρακτηριστικά όπως η δημιουργικότητα, η ευφυΐα, η ζεστασιά και οι ανεπτυγμένες κοινωνικές δεξιότητες, αλλά και ως μέσο για την καλύτερη διαχείριση του άγχους. Και μάλλον έχουν δίκιο, σύμφωνα με τα ευρήματα έξι μελετών που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο Personality and Social Psychology Bulletin και ισχυρίζονται ότι επιλέγουμε συντρόφους με χιούμορ γιατί τα ευρηματικά μυαλά τους θα δώσουν λύση σε πιθανά μελλοντικά προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com 

PHOTO: SHUTTERSTOCK