Σάσα Σταμάτη: Oι πρώτες δηλώσεις της μετά την επίσκεψη στο ψυχιατρείο

363

sasa-stamati

«Δυστυχώς υπάρχει ταμπού στην Ελλάδα» δήλωσε η δημοσιογράφος

Μετά τη χθεσινή της ανάρτηση, στην οποία φαίνεται να επισκέπτεται το ψυχιατρικό τμήμα του Θριάσιου νοσοκομείου, η Σάσα Σταμάτη μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι #Yes».

Για την επίσκεψη στο ψυχιατρείο, όπου ζήτησε βοήθεια, η δημοσιογράφος δήλωσε: «Δυστυχώς υπάρχει ταμπού στην Ελλάδα. Πέρασα δύσκολα. Ο πατέρας μου είχε μανιοκατάθλιψη, αναγκάστηκα να του κάνω εγκλεισμό δύο φορές στο ψυχιατρείο. Ήταν πολύ δύσκολο. Είχε φύγει από το σπίτι, οι δικοί μου δεν ήθελαν και έπρεπε να πάρω εγώ την απόφαση. Η αστυνομία τον είχε βρει στις γραμμές του τρένου με το αυτοκίνητό του, να κοιμάται».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Βλέπουμε κι ακούμε, βίασε, σκότωσε, οι άνθρωποι δεν πάνε στον γιατρό. Αν πήγαιναν δεν θα είχαμε όλα αυτά τα πράγματα. Η αφορμή είναι ότι κλάταρα κάποια στιγμή. Τον πατέρα μου τον πήγα σε κέντρο αποκατάστασης. Μια Κυριακή με πήραν τηλέφωνο ότι δεν είναι καλά. Έδινα όλο το μισθό μου εκεί. Μου είπαν ότι δεν είναι καλά και τους είπα να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Εκεί μου είπαν ότι δεν είχε νεφρά, είχε να φάει και να πιει νερό ένα μήνα. Ξεκινήσαμε αιμοκάθαρση και μετά κόλλησε covid κι έφυγε. Τουλάχιστον ξεκουράστηκε. Είμαι περήφανη για τη μάνα μου που του στάθηκε μέχρι τελευταία στιγμή. Για ηθικούς λόγους έκανα αγωγή στο κέντρο αποκατάστασης. Δεν με νοιάζουν τα λεφτά, αν πάρουμε θα τα δώσουμε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη», ξεκαθάρισε και συνέχισε: «Υπήρξαν και κάποιες ερωτικές απογοητεύσεις. Ξύπνησα ένα πρωί και είχα μουδιάσει ολόκληρη. Πήγα με τις πιτζάμες στο Θριάσιο και με ταχυπαλμίες. Με επανέφεραν, ανθρώπινα πράγματα».

H ανάρτηση της Σάσας Σταμάτη στο ψυχιατρείο

σασα

Η Σάσα Σταμάτη μίλησε και για την εισβολή της στην παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» τον Δεκέμβριο του 2021, όπου προκάλεσε τότε την παρέμβαση του προέδρου του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ. Τότε, ενώ η παράσταση ήταν σε εξέλιξη, μία μικρή ομάδα θεατών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η παρουσιάστρια, εισέβαλε στην σκηνή. Σύμφωνα με καταγγελίες στα social media και αυτόπτες μάρτυρες που δημοσίευσαν βίντεο στο Τwitter, όλο αυτό φέρεται να έγινε επειδή ο κωμικός, έχει περιλάβει διάφορους επωνύμους από το χώρο των επιχειρήσεων και του εφοπλισμού, στην πρόζα του.

Δείτε το βίντεο

Αναφορικά με το περιστατικό, η Σάσα Σταμάτη δήλωσε: «Έχω κάνει πάρα πολλά λάθη στη ζωή μου και τα έχω πληρώσει όλα. Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από όλους τους ηθοποιούς, από τους καλλιτέχνες, από την υπουργό Πολιτισμού, την Κυβέρνηση γι αυτό που έγινε στο θέατρο. Ήταν λάθος μου. Αγαπώ τους ηθοποιούς, τους λατρεύω και ζητώ δημόσια συγγνώμη. Κάποιοι κάνουν δολοφονία χαρακτήρων, απλά έπρεπε να σηκωθώ να φύγω. Έκανα λάθος και το πλήρωσα, με διέγραψε η ΕΣΗΕΑ, δεν μου μίλαγε κανένας στο τηλέφωνο και αν δεν είχα τον εκδότη μου δεν ξέρω που θα ήμουν και τι θα έκανα στον εαυτό μου. Ήταν από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής μου και το λέω μέσα από την καρδιά μου. Κάποια στιγμή κατέρρευσα και ευχαριστώ όλους όσους με πήραν και με υποστήριξαν».