Σαλαμίνα: Είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν ο παλαιοημερολογίτης ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια σε 12χρονο

139

salamina_palaioimeorlogitis_arthro

Ο 68χρονος ιερέας, ο οποίος είναι πατέρας δυο παιδιών, το 2018 είχε κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα σε βάρος ενός άλλου ανήλικου αγοριού το 2021

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στην Σαλαμίνα με την υπόθεση του 68χρονου παλαιοημερολογίτη ιερέα που συνελήφθη για ασέλγεια σε ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει το 12το έτος της ηλικίας του, από τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Προστασίας ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής την Κυριακή το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία ο κατηγορούμενος προέβη στις εν λόγω πράξεις κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο και το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα.

Ο συγκεκριμένος ιερέας, ο οποίος είναι πατέρας δυο παιδιών το 2018 είχε κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα σε βάρος ενός άλλου ανήλικου αγοριού και το 2021 καταδικάστηκε σε 9 χρόνια κάθειρξη ωστόσο άσκησε έφεση κι αφέθηκε ελεύθερος αφού θα δικαζόταν σε δεύτερο βαθμό.

Ο παλαιοημερολογίτης, σύμφωνα με τους κατοίκους της Σαλαμίνας ζούσε στην περιοχή τα τελευταία είκοσι χρόνια. Οι πληροφορίες σχετικά με το παρελθόν και τα αδικήματα του ιερέα είχαν αρχίσει να γίνονται γνωστά στην κοινωνία της Σαλαμίνας από το περασμένο καλοκαίρι, γεγονός που είχε προβληματίσει τους πιστούς που τον γνώριζαν και τον έβλεπαν να κυκλοφορεί ελεύθερος . Η ταπεινή και ήσυχη συμπεριφορά του ιερέα στο νησί έκανε πολλούς από τους πολίτες να μιλούν για έναν φιλήσυχο άνθρωπο μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι που είδαν τους άνδρες της Ασφάλειας Αττικής να περνούν χειροπέδες στον ιερέα.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών ,ο 68χρονος ιερέας ήταν γνωστός του πατέρα του ανήλικου και, εκμεταλλευόμενος την γνωριμία τους , επισκεπτόταν το σπίτι της οικογένειας όταν οι γονείς δεν ήταν εκεί και ενεργούσε κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις σε βάρος του 12χρονου.Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του και στον χώρο που ασκούσε τα θρησκευτικά του καθήκοντα, κατασχέθηκαν ψηφιακά μέσα, το περιεχόμενο των οποίων θα ερευνηθεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.