Ρούντιγκερ: ”Αισθάνομαι πως είμαι απολύτως μόνος σε όλο αυτό. Θεωρώ ότι ο ρατσισμός νίκησε”

του Γιώργου Σταματούκου

267

O Ρούντιγκερ έπεσε εκ νέου θύμα ρατσισμού και αυτή την φορά από τους οπαδούς της Τόττεναμ και στις δηλώσεις του εξέφρασε σε πόσο άσχημη κατάσταση βρίσκεται.

Ο Ρούντιγκερ δηλώσεις απογοήτευσης για την κατάσταση που επικρατεί στα γήπεδα και αντί να μειώνεται ο ρατσισμός εν έτει 2020 συνεχίζεται με πιο πολλά κρούσματα από εβδομάδα σε εβδομάδα. Ο Γερμανός αμυντικός άκκουσε πάλι τους οπαδούς της Τόττεναμ να κάνουν ήχους μαϊμού προς το πρόσωπο του.

Ο κεντρικός αμυντικός της Τσέλσι είχε δεχθεί πριν τρείς μήνες από οπαδούς της Τόττεναμ ρατσιστική επίθεση και είχε αντιδράση αλλά τώρα απλά έδειξε στις δηλώσεις του πόσο απογοητευμένος είναι. Αναλυτικά ο Ρούντιγκερ είπε: «Λυπάμαι, αλλά είναι ένδειξη πως το πρόβλημα πλέον είναι πολύ μεγάλο. Είναι λυπηρό. Στο φινάλε, είμαι μόνος μου σε αυτή την υπόθεση γιατί είμαι εκείνος που θα πρέπει να το καταπιώ και να συνεχίσω.

Αισθάνομαι πως είμαι απολύτως μόνος σε όλο αυτό. Θεωρώ ότι ο ρατσισμός νίκησε. Δεν θέλω να φανώ ασεβής αλλά δεν θα αισθανθεί ποτέ ένας λευκός όσα νιώθουμε εμείς όταν κάποιος επιλέγει να μας βρίσει για το χρώμα μας, είτε εμένα είτε άλλους μαύρους παίκτες. Δεν ξέρετε τι περνάει από το μυαλό μας. Είμαι μόνος μου αυτή τη στιγμή».