Ρόμπερτσον: «Χάνεται η αγάπη για το ποδόσφαιρο λόγω του VAR»

του Γιώργου Σταματούκου

47

Ο Άντριου Ρόμπερτσον είναι οργισμένος με τη χρήση του VAR καθώς πιστεύει πως καταστρέφει την αγάπη και την μαγεία του ποδοσφαίρου.

Ο Άντριου Ρόμπερτσον μετά την ισοπαλία με 1-1 της Λίβερπουλ με την Μπράιτον εκτός έδρας δήλωσε οργισμένος με την χρήση του VAR. Ο Ρόμπερτσον θεωρεί πως το VAR χαλάει την μαγεία και την αγάπη του για το ποδοσφαίρο καθώς μπορούσε να πανηγυρίσει ένα γκολ ακριβώς τη στιγμή που έμπαινε η μπάλα στα δίχτυα πλέον αυτό το συναίσθημα δεν υπάρχει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρόμπερτσον:

«Κάποτε αγαπούσα το ποδόσφαιρο και μου άρεσε να παίζω ποδόσφαιρο επειδή μπορούσα να πανηγυρίζω ένα γκολ τη στιγμή που μπαίνει. Αυτό το συναίσθημα όμως αρχίζει και χάνεται από το ποδόσφαιρο. Χάνεται η αγάπη για το άθλημα. Τώρα πρέπει να περιμένεις δύο, τρία ή και περισσότερα λεπτά για να δουν και να αποφασίσουν οι διαιτητές αν είναι γκολ ή όχι. Αν είναι onside ή offside. Και για μένα το σωστό είναι, όταν η φάση είναι οριακή, να παίρνουν οι διαιτητές την αρχική απόφαση. Όποια και αν είναι αυτή. Και να μην περιμένουμε τόση ώρα τον VAR.

Πολλοί άνθρωποι στους οποίους έχω μιλήσει, δεν απολαμβάνουν πλέον το ποδόσφαιρο όσο κάποτε. Διότι συνεχώς βλέπουμε πλέον τα replay. Τις οθόνες (σ.σ. του VAR). Τόσος χρόνος χάνεται. Και πάλι δεν υπάρχει η δικαιοσύνη και η συνέπεια που θα έπρεπε. Στοιχεία τα οποία ψάχνουμε.

Συμφωνώ με τον Μίλνερ σε όσα είπε. Πολλοί ποδοσφαιριστές και οπαδοί επίσης συμφωνούν μαζί του. Το ποδόσφαιρο είναι ένα εξαιρετικό άθλημα. Το οποίο ερωτευτήκαμε. Και το οποίο ακόμα αγαπάμε. Αλλά είναι σημαντικό αυτή η αγάπη να μην χαθεί».