Πυροβολισμοί και απειλές σε οικισμό Ρομά στον Βόλο

178

astynomiaΤο θύμα ειδοποίησε την Αστυνομία και αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ασφάλειας

Με τα όπλα και τις απειλές θέλησαν να λύσουν τις διαφορές τους με έναν ομόφυλό τους έξι Ρομά που εισέβαλαν στο σπίτι του στον οικισμό του Αλιβερίου Μαγνησίας και άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν, ενώ ο ένας πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το θύμα ειδοποίησε την Αστυνομία και αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ασφάλειας, του τμήματος Τάξης, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που έκαναν έρευνες στα σπίτια των δραστών και κατέσχεσαν τρία κυνηγετικά όπλα, για ένα από τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή.

Τρεις από τους Ρομά ηλικίας 54, 31 και 48 χρόνων συνελήφθησαν και άλλοι τρεις έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, κλοπή οπλισμού, απειλή και εξύβριση κατά περίπτωση, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.