Προσαγωγή Φουρθιώτη: Με το ίδιο όπλο πυροβόλησαν το σπίτι του και τους αστυνομικούς

497

fourthiwtis3333

Γνώριμοι των Αρχών για εκβιασμούς κατά καταστηματαρχών οι δύο από τους εννέα που προσήχθησαν μαζί με τον παρουσιαστή – Ερευνες στο σπίτι του καθώς και στο γραφείο του στο κανάλι Ε

Στα γραφεία του Τμήματος Εκβιαστών στη ΓΑΔΑ προσήχθη το μεσημέρι της Τρίτης ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης μαζί με άλλα εννέα άτομα. Ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται και δύο παλιοί γνώριμοι των αρχών οι οποίοι έχουν απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ για εκβιασμούς κατά καταστήματων.

Σημειώνεται πως νωρίτερα την Τρίτη οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησαν έρευνες στην κατοικία του παρουσιαστή, από όπου και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα στοιχεία ενώ ένα άλλο κλιμάκιο της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα βρέθηκε και στο κανάλι Ε. Μάλιστα κατάφεραν να εισέλθουν στο γραφείο του παρουσιαστή με τη βοήθεια κλειδαρά.

Η προσαγωγή των προαναφερθέντων έγινε με αφορμή το περιστατικό με πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στον Διόνυσο καθώς και την επίθεση σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στη Ν. Ερυθραία, αλλά και τις καταγγελίες Βαξεβάνη για συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του. Μάλιστα μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου-εκδότη, διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα, ενώ όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αυξήθηκαν και τα μέτρα ασφαλείας για τον κ. Βαξεβάνη.  Την ίδια ώρα ο Μένιος Φουρθιώτης έχει αντιδράσει με μήνυση κατά του κ. .Βαξεβάνη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ οι δύο άνδρες που επέβαιναν σε μηχανή και φορούσαν full face πέταξαν έναν σάκο στον οποίο είχαν κρύψει ένα καλάσνικοφ.

Στον συγκεκριμένο σάκο οι αρχές μετά από έλεγχο εντόπισαν τα αποτυπώματα των δύο προσώπων που βρίσκονται μεταξύ των εννέα προσαχθέντων. Παράλληλα από τις έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν ότι το όπλο που έκρυβαν στο σάκο ήταν το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε και κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο σπίτι του Φουρθιώτη. 

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνά τους και ψάχνουν να δουν εάν τα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι τα ίδια που συμμετείχαν στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του Φουρθιώτη.  Ακόμη εξετάζουν το ενδεχόμενο είτε ο παρουσιαστής να ήταν σε επικοινωνία μαζί τους είτε να βρίσκεται κάτι άλλο πίσω από τη συγκεκριμένη υπόθεση.