Προφυλάκιση Φιλιππίδη: Ικανοποίηση των ηθοποιών για την απόφαση της Δικαιοσύνης

418

fillipidis-0

Κώστας Αρζόγλου,  Πασχάλης Τσαρούχας, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Βάνα Μπάρμπα και Κορίνα Οικοναμάκη παίρνουν θέση για την απόφαση της δικαιοσύνης

Στη φυλακή οδηγήθηκε σήμερα ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απολογία του ενώπιον της 15ης Τακτικής Ανακρίτριας για μία κατηγορία βιασμού και δυο κατηγορίες για απόπειρα βιασμού κατά συναδέλφων του μετά από καταγγελίες που κατέθεσαν σε βάρος του.

Η είδηση έχει σκάσει σαν “βόμβα” στο καλλιτεχνικό χώρο με αρκετούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες να παίρνουν δημόσια θέση για την απόφαση της δικαιοσύνης.

Την αρχή έκανε ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Αρζόγλου ο οποίος μιλώντας στο MEGA, ανέφερε : “Eίμαι πολύ υπερήφανος που ο κλάδος ο δικός μου άνοιξε το στόμα του. Μακάρι να άνοιγαν τα στόματα και σε άλλους χώρους. Για φανταστείτε τι θα γινόταν αν άνοιγαν το στόμα τους οι άνθρωποι της πασαρέλας…” και πρόσθεσε ότι “όσον αφορά στην προφυλάκιση του Φιλιππίδη θεώρησα ότι έπρεπε να γίνει και από την άλλη πλευρά αισθάνθηκα μια θλίψη”.

boudroumis-nae
Κώστας Αρζόγλου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης και Πασχάλης Τσαρούχας

Από την πλευρά του ο Πασχάλης Τσαρούχας που ως μέλος του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) ήταν από τους πρώτους που είχαν στα χέρια τους τον φάκελο Φιλιππίδη εξήγησε: “Eμείς σαν Πειθαρχικό λειτουργήσαμε με βάση τον εσωτερικό κανονισμό, τις εισαγγελικές παραγγελίες και τη συνείδησή μας. Η υπόθεση του Φιλιππίδη είχε τελειώσει εδώ και 1,5 μήνα όπου αποφασίσαμε την παραπομπή του για οριστική διαγραφή στη Γενική Συνέλευση. Στις καταγγελίες, όταν πήγαινα τους φακέλους στον εισαγγελέα, ήταν και η υπόθεση Φιλιππίδη. Ήταν μια δυσάρεστη αρμοδιότητα που είχα αυτή”. Σε ερώτηση για το αν το ΣΕΗ έχει να διαχειριστεί κι άλλες υποθέσεις ο Πασχάλης Τσαρούχας εξήγησε : “Aυτή τη στιγμή στο ΣΕΗ δεν υπάρχουν άλλες καταγγελίες. Όμως, δεν έχουν ανοίξει όλα τα στόματα σχετικά με τέτοια περιστατικά. Είναι συντριπτικός ο αριθμός των ανθρώπων που κρατούν μέσα τους πράγματα που έχουν συμβεί. Ο λόγος είναι ότι υπάρχει ένας τεράστιος φόβος και εκφοβισμός”.

BARBA_νεο
Βάνα Μπάρμπα, Κορίνα Οικονομάκη

Από του πρώτους ηθοποιούς που πήραν θέση στα social media για την απόφαση της προφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης που εκτός από την συνεργασία τους στο σήριαλ της ΕΡΤ “Χαιρέτα μου τον πλάτανο” είναι παντρεμένος και με ηθοποιό, Λένα Δροσάκη, που είναι μία από τις γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη. «Καθώς φαίνεται η δικαιοσύνη είναι τετράγωνη, σ’ όλα τα μέρη ίση και όμοια», «Τα άτομα υπακούουν στους δυνατούς αλλά σέβονται τους δίκαιους» και «Η δικαιοσύνη βρίσκεται ανάμεσα στην υπερβολική επιείκεια και την ανθρώπινη σκληρότητα» ήταν οι φράσεις σπουδαίων προσωπικοτήτων που χρησιμοποίησε.

Την δική της άποψη εξέφρασε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί» και η Βάνα Μπάρμπα

«Εγώ πάντα αυτό, που υποστήριζα και αυτό, που πιστεύω είναι ότι όταν μιλάει η δικαιοσύνη, όλοι εμείς πρέπει να σιωπούμε. Ποτέ δεν μου άρεσε στην ζωή μου να καταδικάζονται από την τηλεόραση ή από προσωπικές μας σχέσεις. Αυτό, που πιστεύω και εξακολουθώ να χαίρομαι, γιατί η Δικαιοσύνη μιλά και εμείς δεν πρέπει να έχουμε καμία άποψη».

Με την λέξη “Δικαίωση” η ηθοποιός του “Ρετιρέ” Κορίνα Οικοναμάκη τάχθηκε υπέρ της απόφασης του δικαστηρίου μέσα από την σελίδα της στο instagram. Η ηθοποιός τον περασμένο Φεβρουάριο πάλι με ανάρτηση της είχε αναφερθεί στην σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχτεί από άλλο γνωστό ηθοποιό.