Πέτσας: Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα

348

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, η κυβέρνηση αναπτύσσει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες μετά την Navtex της Τουρκίας και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κινείται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Με τις τουρκικές προκλήσεις της Τουρκίας στην Μεσόγειο ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, η κυβέρνηση αναπτύσσει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες μετά την Navtex της Τουρκίας και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κινείται με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

«Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν θα δεχθεί παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της», υπογράμμισε ακόμα.

«Σήμερα, δύο μέρες μετά τη NAVTEX της Τουρκίας η κατάσταση παραμένει σταθερή, την παρακολουθούμε με ετοιμότητα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την επέτειο της τραγωδίας στο Μάτι
Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την φονική φωτιά στο Μάτι, ο κ. Πέτσας εξαπέλυσε επίθεση κατά της τότε κυβέρνησης.

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για μια «άθλια επικοινωνιακή παράσταση», αναφερόμενος στα όσα έπραξε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όσα διαδραματίστηκαν την ημέρα που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στην περιοχή.

Ο ίδιος στηλίτευσε τις κινήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφορικά με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Καθημερινή» και «τις προσπάθειες που γίνονται», όπως, είπε, «για να μη βγει στο φως όλη η αλήθεια για τις ευθύνες».

Για κορωνοϊό και ελέγχους
Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα την Τετάρτη έγιναν 869 έλεγχοι για τον κοροναϊό, και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 64 περιπτώσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ξεκινά σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής κυβέρνησης. Το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση είναι προς το συμφέρον των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Για τη συμφωνία της ΕΕ σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης
Αναφερόμενος, εξάλλου, στη συμφωνία που επήλθε κατά τη Σύνοδο Κορυφής για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «εθνική επιτυχία» και σημείωσε πως η Ελλάδα θα λάβει ποσό ύψους 32 δισ. ευρώ.

Πηγή: in.gr