Πέτρος Φιλιππίδης: Παρών στη δίκη για πρώτη φορά ο ηθοποιός – Γιατί λογομάχησαν οι δικηγόροι

375

Παρών στην αυριανή δίκη ο Πέτρος Φιλιππίδης - Πρόσωπο με πρόσωπο με τις  καταγγέλλουσες

«Παρών» για πρώτη φορά στο δικαστήριο ο ηθοποιός, στο πλευρό του η οικογένειά του – Στη δίκη και οι καταγγέλλουσες – Τα θύματα ζήτησαν να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Σε υψηλούς τόνους κινείται η διαδικασία στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Το δικαστήριο οδηγήθηκε σε σύντομη διακοπή μετά την τοποθέτηση της εκ των δικηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, Κικής Μπακιρτζίδου, που αντιτάχθηκε στο αίτημα για κατάθεση δυο εκ των τριών θυμάτων κεκλεισμένων των θυρών.

Σημειώνεται πως με την έναρξη της διαδικασίας οι δυο από τις τρεις γυναίκες που κατήγγειλαν τον κατηγορούμενο δήλωσαν δια των δικηγόρων τους ότι ζητούν να δοθούν οι καταθέσεις τους κεκλεισμένων των θυρών. Σκοπός της υποβολής του συγκεκριμένου αιτήματος, όπως είπαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, είναι η προστασία των δυο γυναικών, οι οποίες, όπως ανέφεραν, ήδη έχουν υποστεί μεγάλο ψυχικό τραυματισμό.

Μεταξύ άλλων η κυρία Μπακιρτζίδου στη τοποθέτησή της στο ακροατήριο, ανέφερε: «Εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο».

Λογομαχία των συνηγόρων

Η τοποθέτηση αυτή της κ. Μπακιρτζίδου προκάλεσε την αντίδραση των θυμάτων και των συνηγόρων τους. «Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή» απάντησε ο Αλεξανδρος Μίντζιας δικηγόρος των δυο θυμάτων και ακολούθησαν διαξιφισμοί που οδήγησαν το δικαστήριο σε διακοπή.

Νωρίτερα, ο Μιχάλης Δημητρακοπουλος είχε αναφέρει: «Ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχα διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππίδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα