Πέτρος Φιλιππίδης: Ο Σπύρος Μπιμπίλας καταθέτει στη δίκη -Θα ερωτηθεί για την γυναίκα που κατήγγειλε βιασμό

247

Σπύρος Μπιμπίλας: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει παίξει ρόλο στη ζωή μου»

Στο βήμα του μάρτυρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση του Π. Φιλιππίδη, προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει για τις καταγγελίες σε βάρους του ηθοποιού αναμένεται να ανέβει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

Αφού ολοκληρωθεί η εξέταση της συζύγου του κατηγορούμενου Ελπίδας Νίνου από την υπεράσπιση, ο κ. Μπιμπίλας θα αρχίσει να καταθέτει όλα όσα γνωρίζει για τις κατηγορίες που βαρύνουν τον Πέτρο Φιλιππίδη και οι οποίες τον θέλουν να έχει διαπράξει έναν βιασμό κατ΄ εξακολούθηση και δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του.

Η κατάθεση του προέδρου του ΣΕΗ έχει ιδιαίτερη αξία για το δικαστήριο, δεδομένου ότι από στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πως φέρεται να είναι το πρόσωπο εκείνο που έφερε εμμέσως σε επαφή με τον Πέτρο Φιλιππίδη με την γυναίκα που σήμερα τον καταγγέλλει για βιασμό της. «Ο Πέτρος με έβαλε μάρτυρα υπεράσπισής του χωρίς να το γνωρίζω. Όταν με κάλεσε η εισαγγελία, δεν ήξερα για τι με καλεί. Όταν έφτασα εκεί, έμαθα πως είμαι μάρτυρας υπεράσπισης. Ζήτησα να μην χαρακτηριστώ μάρτυρας υπεράσπισης. Ο εισαγγελέας με χαρακτήρισε μάρτυρα αληθείας», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ο κ. Μπιμπίλας για την εμπλοκή του στην υπόθεση με την ιδιότητα του μάρτυρα σημειώνοντας ακόμη τα εξής: «Εγώ δεν μπορώ να πάρω τη θέση και να υπερασπίζομαι κάποιον, όταν κάποιες πολύ φίλες μου έχουν υποστεί πράγματα. Αυτές πρέπει να υπερασπιστώ. Ούτε να κάνω τον Πόντιο Πιλάτο μπορώ, ούτε να καταφερθώ εναντίον γυναικών, που κάποιες από αυτές είναι το ίδιο φίλες μου όπως ήταν ο Πέτρος».

Ωστόσο, όπως είχε καταθέσει η κ. Νίνου στο δικαστήριο η γυναίκα που κατήγγειλε τον σύζυγό της για βιασμό βρέθηκε στο περιβάλλον του, καθώς ο Σπύρος Μπιμπίλας είχε προτείνει στο Πέτρο Φιλιππίδη να προσλάβει τη μητέρα της για εργασία στο θέατρο.

Συγκεκριμένα, η κ. Νίνου είχε αναφέρει στην κατάθεσή της για την τρίτη καταγγέλλουσα: «Την γνωρίζω από την μητέρα της, την οποία πρότεινε ο Σπύρος Μπίμπιλας στο σύζυγό μου να τη πάρει σε μια δουλειά. Ήταν μια γυναίκα που μεγάλωνε ένα παιδί μόνη της και βρίσκονταν σε κακοποιητική σχέση. Ο Σπύρος ήθελε να τη βοηθήσει. Συνεργάστηκε με τον άντρα μου από τον 2004 μέχρι το 2010 σε δυο παραστάσεις. Θυμάμαι την καταγγέλλουσα στον «Μπακαλόγατο». Ήταν μια κοπέλα παρεμβατική, περιφέρονταν μέσα στα καμαρίνια με τη πρόφαση ότι ήθελα να δει τη μαμά της. Η μητέρα της την έβαζε κρυφά από την πίσω πόρτα, ενώ ο σύζυγός μου, μου το είχε απαγορεύσει. Το 2007 η μητέρα της, μας είπε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός. Ζήτησε από το Πέτρο να την προετοιμάσει και να πάει σε μια σχολή. Αποφασίστηκε να πάει στη σχολή που θα δίδασκε ο σύζυγος μου, αν και ήταν εκπρόθεσμη».

Από την πλευρά της η μητέρα της καταγγέλλουσας είχε αναφερθεί και εκείνη στον πρόεδρο του ΣΕΗ για να επισημάνει ότι πράγματι γνώρισε τον κατηγορούμενο και για τον βιασμό της κόρης της κατόπιν δικής του μεσολάβησης ενώ στη συνέχεια σε κοινωνική εκδήλωση έπειτα από θεατρική πρεμιέρα, ο Πέτρος Φιλιππίδης γνώρισε, όπως είχε πει, και την κόρη της.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη μάρτυρας είχε αναφερθεί σε συνάντησή της, το 2010, με τη κ. Νίνου, η οποία έγινε σε θεατρική παράσταση του Σπύρου Μπιμπίλα. «Είδα στο χώρο την Ελπίδα Νίνου. Ήρθε προς το μέρος μου και μου λέει «εδώ είσαι εσύ; Ήθελα να σε πάρω τηλέφωνο!». Βγήκαμε έξω με μαζί με τον Μπιμπίλα. «Τι έχει συμβεί με την κόρη σου και τον Πέτρο;» με ρώτησε. Εγώ ταράχτηκα. «Άρχισε να μου λέει ότι δεν ξέρει ακριβώς τι έχει γίνει, αλλά κάτι συμβαίνει. «Μπορεί η μικρή να τον έβλεπε στο θέατρο και να τον θαύμαζε» μου είπε. Της λέω «δεν είναι η επιτομή της ομορφιάς, αποκλείεται το παιδί μου …» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η μάρτυρας.