Βασίλισσα Ελισάβετ: Συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα στη Σκωτία – Σήμερα η σορός στο Μπάκιγχαμ

330

H σορός θα μεταφερθεί στο Λονδίνο από τη Σκωτία αεροπορικώς σήμερα το βράδυ

Η Σκωτία λέει και σήμερα το τελευταίο αντίο στη βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς η σορός της 96χρονης μακροβιότερης μονάρχη στην ιστορία της Βρετανίας θα πραγματοποιήσει το τελευταίο της «ταξίδι» για να επιστρέψει στο Λονδίνο και στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί σήμερα από το Εδιμβούργο και τον Καθεδρικό Ναό του St. Giles στο Λονδίνο και το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

 

Συγκεκριμένα, η σορός θα μεταφερθεί στο Λονδίνο από τη Σκωτία αεροπορικώς σήμερα το βράδυ. Η σορός θα συνοδεύεται στην πτήση από την κόρη της βασίλισσας, την πριγκίπισσα Άννα και τον αιδεσιμότατο καθηγητή Ντέιβιντ Φέργκιουσον, ηγούμενο του Βασιλικού Παρεκκλησιού στη Σκωτία.

 

Νέος χαιρετισμός θα αποδοθεί από άγημα του Βασιλικού Συντάγματος Σκωτίας στο αεροδρόμιο και το φέρετρο θα επιβιβαστεί στο αεροσκάφος από μέλη της Βασιλικής Αεροπορίας.

Μετά από τη διάρκειας 55 λεπτών πτήση, το αεροσκάφος θα προσγειωθεί στο Λονδίνο. Θα μεταφερθεί στη επίσημη κρατική νεκροφόρα και μετά από χαιρετισμό αγήματος της Βασιλικής Αεροπορίας θα αναχωρήσει για το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. 

Το φέρετρο θα υποδεχθεί στο Παλάτι άγημα της Φρουράς του Βασιλιά και θα μεταφερθεί στο Bow Room από άνδρες του 1ου Τάγματος των Γρεναδιέρων Φρουρών από το Λόχο της Βασίλισσας.

Η τελετή υποδοχής θα παρακολουθείται επί τόπου από τον βασιλιά Κάρολο και τη σύζυγό του, καθώς και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Τα στρατιωτικά παραγγέλματα θα δίνονται με όσο το δυνατόν χαμηλότερη φωνή σε ένδειξη σεβασμού.

 

Το φέρετρο θα παραμείνει στο Bow Room μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης ώστε οι εργαζόμενοι στο Παλάτι να αποτίσουν φόρο τιμής.

Αμέσως μετά θα εκτεθεί στο Γουέστμινστερ, όπου το κοινό θα μπορεί να την προσκυνήσει από τις 17:00 (τοπική ώρα, 19:00 ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης αδιάλειπτα ως τις 06:30 (τοπική ώρα, 08:30 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας.

Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 19 Σεπτεμβρίου στις 11:00 (τοπική ώρα, 13:00 ώρα Ελλάδας) στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.

Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι είχαν προσκυνήσει το 2002 τη σορό της μητέρας της Ελισάβετ Β’. Αυτή τη φορά, οι Times εκτιμούν ότι έως και 750.000 άνθρωποι ενδέχεται να πάνε για να αποτίσουν φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα, η σορός της οποίας βρίσκεται σε κλειστό φέρετρο σκεπασμένο με το σκωτσέζικο βασιλικό λάβαρο.