Πάτρα: Τι απαντούν ιατροδικαστές στο αίτημα της Πισπιρίγκου για γονιδιακό έλεγχο – «Η αστυνομία περιμένει πώς και πώς τα νέα στοιχεία»

403

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, ζητά έναν τρίτο συμπληρωματικό γονιδιακό έλεγχο για τους θανάτους των παιδιών της, ωστόσο, ιατροδικαστές

Καταιγιστικές εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση -θρίλερ με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα, την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου κλείνει σήμερα τρεις εβδομάδες στη φυλακή και ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις της, επιχειρώντας με κάθε τρόπο να αποποιηθεί οποιαδήποτε ευθύνη, παρά τις κατηγορίες ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα.

Η 33χρονη, ζητά έναν τρίτο συμπληρωματικό γονιδιακό έλεγχο για τους θανάτους των παιδιών της, ωστόσο, ιατροδικαστές, εμφανίζονται πεπεισμένοι πως σύντομα θα υπάρξουν αποδείξεις, που θα δείχνουν ότι τα άτυχα κορίτσια δολοφονήθηκαν.

Κινήσεις εντυπωσιασμού από την Πισπιρίγκου – Μονόδρομος η εγκληματική ενέργεια

Οπως υποστηρίζει ο Ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στον Σκάι, «είναι απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού», καθώς δεν πρόκειται να προκύψει κάτι καινούριο. «Δε νομίζω ότι μπορεί να προκύψει κάτι από αυτόν τον έλεγχο από τη στιγμή που έχει γίνει ο γενετικός έλεγχος και έχει αποκαλύψει ότι δεν υπάρχει κάποιο νόσημα που να συνδέει τους τρεις θανάτους μεταξύ τους», είπε.

Εκτίμησε, επίσης, ότι θα έχουμε ανατροπές με την ιατροδικαστική έκθεση που αναμένεται, σε σχέση με τις πρώτες εκθέσεις και ενδεχομένως θα βρεθούν επιπλέον στοιχεία. Όπως εξήγησε, από τη στιγμή που δεν υποστηρίζεται ο παθολογικός θάνατος των δύο παιδιών «είναι μονόδρομος η εγκληματική ενέργεια».

«Δεν συζητείται πια το γονιδιακό πρόβλημα»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Διερευνούναι οι εγκληματικές πράξεις στα άλλα δύο παιδιά από τους έμπειρους ιατροδικαστές. Εκείνοι θα πουν αν ο θάνατος οφείλεται σε δηλητηρίαση ή ασφυξία. Δεν πρόκειται απλώς για μια αναψηλάφιση που διενεργείται. Υπάρχει και η δυνατότητα επανεξέτασης σε διασωθέν βιολογικό υλικό. Δεν συζητείται πια το γονιδιακό πρόβλημα».

«Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι έχουμε εγκληματική πράξη, η οποία μένει να αποδειχθεί στο δικαστήριο, δεν έχουμε πλέον να αξιολογήσουμε γενετικά προβλήματα και κληρονομικά νοσήματα αλλά ξεκάθαρα οι ιατροδικαστές είναι οι αρμόδιοι να αποφανθούν, μετά τη διερεύνηση», πρόσθεσε ακόμα.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr