Πάτρα: Κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας – Κατασχέθηκαν αντικείμενα μεγάλης αξίας

100

ArxaiaΣτην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας εμπλέκονται Πατρινοί σε βάρος των οποίων έχουν σχηματισθεί δικογραφίες για κατοχή αρχαίων αντικειμένων – Ευρεία επιχείρηση κλιμακίου της ΕΛΑΣ από την Αθήνα

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για εξάρθρωση κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας στην Πάτρα βρισκόταν σε εξέλιξη μέχρι αργά χθες το βράδυ από το Τμήμα Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Πελοποννήσου», στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας εμπλέκονται Πατρινοί σε βάρος των οποίων έχουν σχηματισθεί δικογραφίες για κατοχή αρχαίων αντικειμένων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν αρχαία αντικείμενα μεγάλης αξίας σε κατ’ οίκον έρευνες και σε χώρους ιδιοκτησίας των δραστών.

Μεταξύ των κατηγορούμενων βρίσκονται άτομα που έχουν απασχολήσει τις Αρχές για διάφορες υποθέσεις κατά το παρελθόν. Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν τα αρχαία που κατείχαν επρόκειτο να τα διαθέσουν προς πώληση σε «συλλέκτες» του εξωτερικού ή εάν η δράση τους επικεντρωνόταν στην ελληνική «αγορά».

Εντός της ημέρας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.

πηγή: pelop