Πάτρα: Απαντήσεις στα αίτια θανάτου των τριών παιδιών

523

Η Τζωρτζίνα είχε εξετασθεί πολλές φορές από γιατρούς

Το θέμα έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση και επιστημονικό ενδιαφέρον, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει παρουσιαστεί κάποια πρόοδος στις απορίες για τη μακάβρια συρροή.

Τι ήταν αυτό που τελικά προκάλεσε τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, δύο χρόνια μετά τον θάνατο της αδελφής της Μαλένας, και ένα χρόνο μετά το τραγικό συμβάν με τη μόλις 6 μηνών αδελφή της Ιριδα;

Τι έχει συμβεί

Η Τζωρτζίνα είχε εξετασθεί πολλές φορές από γιατρούς. Μάλιστα, στο Ωνάσειο είχε πραγματοποιηθεί και ηλεκτροφυσιολογικός έλεγχος. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε υποστεί καρδιολογικό πρόβλημα, είχε πάθει εγκεφαλοπάθεια και είχε νοσηλευθεί στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου είχε την φροντίδα όλων των γιατρών και προσωπικά του διευθυντή Ανδρέα Ηλιάδη.

Στη συνέχεια, η Τζωρτζίνα νοσηλεύθηκε και σε Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας χωρίς και πάλι να αποσαφηνίζεται κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα. Εγιναν πολλές εξετάσεις και σύμφωνα με τους γιατρούς ήσαν αρνητικές, και έτσι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ιατρικά ο θάνατός της που επήλθε λίγο αργότερα. Γι’ αυτό και όσοι γιατροί έχουν εξετάσει το παιδί δηλώνουν σήμερα τουλάχιστον απορημένοι και σίγουρα κατάπληκτοι. Μαζί τους και ο Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος, όπως μας είχε μεταφέρει, είχε «θωρακίσει» το παιδί το οποίο νοσηλεύθηκε επί μακρόν στη ΜΕΘ. Από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο.

Παράλληλα, αυτό που γεννά απορίες στους γιατρούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση είναι ότι έγινε και ενδελεχής γονιδιακός έλεγχος στους γονείς των τριών κοριτσιών για πιθανή ύπαρξη κάποιου κληρονομικού νοσήματος, ο οποίος όμως ήταν αρνητικός.

Βέβαια από την άλλη πλευρά άλλοι επιστήμονες τόνισαν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι, αν ο γονιδιακός έλεγχος ήταν αρνητικός, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κληρονομικότητας. Μπορεί απλά να μην το έδειξε κάποια τυχούσα ανωμαλία. Ωστόσο, άλλοι επιστήμονες τονίζουν πως τίποτε δεν προμήνυε τόσο τον θάνατο της Ιριδας από αγενεσία φλεβοκόμβου (καρδιακή νόσος) όσο και της Τζωρτζίνας. Γνωστός καρδιολόγος πάντως τόνισε στην «Π» πως με τη συγκεκριμένη πάθηση γεννιέσαι. Αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Το τρίτο μεγάλο ερωτηματικό που αφορά την Τζωρτζίνα είναι ότι στο παιδί είχε τοποθετηθεί απινιδωτής. Ο οποίος ουδέποτε είχε δώσει ενδείξεις για ύπαρξη καρδιακών αρρυθμιών ή φθίνουσα κατάσταση της καρδιάς της μικρής. Ο θάνατος της Τζωρτζίνας έγινε μπροστά στη μητέρα της που όλους αυτούς τους μήνες δεν είχε φύγει από το πλευρό της προσέχοντάς την κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο.

Οι γιατροί εκφράζουν την απορία τους για τους τρεις θανάτους.

Ενα από τα κύρια ζητούμενα είναι τι συνέβη και προκλήθηκε εγκεφαλοπάθεια στη μικρή Τζωρτζίνα. Αν υπήρξε κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο ή κάτι άλλο που δεν μπορεί να προσδιοριστεί από τους επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση. Απαντήσεις σε όλα αυτά ενδέχεται να δώσει το εξειδικευμένο εργαστήριο το οποίο εξετάζει τους ιστούς της 9χρονης.

Πηγή: pelop.gr, in.gr