Όσκαρ – Ακαδημία: Παραδέχεται ότι «ανταποκρίθηκε ανεπαρκώς» στο θέμα με το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ

226

willsmith-slap-0

Δύο εβδομάδες πριν τη φετινή τελετή απονομής, οι αρμόδιοι αξιολογούν τον τρόπο που χειρίστηκαν το περιστατικό με τους Σμιθ και Ροκ

Λίγο πριν την 95η τελετή απονομής των Όσκαρ, η Ακαδημία των βραβείων κάνει τον δικό της απολογισμό αναφορικά με όσα συνέβησαν πέρσι ανάμεσα στον Γουίλ Σμιθ και τον Κρις Ροκ.

Ο Χολιγουντιανός σταρ θίχτηκε από το αστείο του Ροκ για την αλωπεκία της συζύγου του, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ και χαστούκισε τον κωμικό, με το περιστατικό να τον στοιχειώνει. Για αρκετό χρονικό διάστημα όλα τα «φώτα» ήταν στραμμένα τόσο πάνω στον Σμιθ, όσο και στην Ακαδημία των Όσκαρ που αποφάσισε να τιμωρήσει την πράξη του, με τον 10ετή αποκλεισμό του από τη διαδικασία της απονομής και οποιαδήποτε σχετική εκδήλωση της Ακαδημίας.

Σήμερα, λίγο πριν την έναρξη της 95ης τελετής απονομής, η Ακαδημία των Όσκαρ παραδέχεται πως η ανταπόκρισή της στο «απαράδεκτο περιστατικό» ήταν ανεπαρκής.

Η πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών (AMPAS), Τζάνετ Γιανγκ, κατά τη διάρκεια γεύματος που παραχώρησε στους φετινούς υποψήφιους των βραβείων τόνισε, σύμφωνα με το Variety: «Είμαι βέβαιη ότι όλοι θυμάστε ότι ζήσαμε ένα πρωτοφανές γεγονός στα Όσκαρ. Αυτό που συνέβη στη σκηνή ήταν εντελώς απαράδεκτο και η ανταπόκριση από τον οργανισμό μας ήταν ανεπαρκής».

Σημείωσε πως μέσα από το συμβάν αυτό, η Ακαδημία συνειδητοποίησε πως πρέπει να ενεργεί γρήγορα, υπεύθυνα και με πλήρη διαφάνεια.

«Θα έπρεπε και μπορείτε να περιμένετε περισσότερα από εμάς στο μέλλον» κατέληξε η πρόεδρος.

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το περιστατικό, η Ακαδημία συγκάλεσε σύσκεψη για να συζητήσει πώς θα χειριζόταν την κατάσταση.

Μέρες πριν από την έκδοση της απόφασης των μελών της Ακαδημίας, ο Σμιθ είχε ήδη στείλει επιστολή παραίτησης στην Ακαδημία και από την ιδιότητα του μέλους στο όργανο των βραβείων Όσκαρ.