Αρχική Media Ώρες κοινής ησυχίας: Άλλαξαν από την 1η Οκτωβρίου – Τι απαγορεύεται

Ώρες κοινής ησυχίας: Άλλαξαν από την 1η Οκτωβρίου – Τι απαγορεύεται

194

Ώρες κοινής ησυχίας: Άλλαξαν από την 1η Οκτωβρίου - Τι απαγορεύεται

Αν συνηθίζετε να κάνετε φασαρία, καλό θα είναι να διαβάσετε τις αλλαγές στις ώρες κοινής ησυχίας.

Από σήμερα Κυριακή 1η Οκτωβρίου άλλαξαν οι ώρες κοινής ησυχίας. Η αλλαγή αυτή έγινε, όπως κάθε χρόνο, λόγω της χειμερινής περιόδου στην οποία μπαίνουμε.

Κατά τις ώρες κοινής ησυχίας, ανάμεσα σε άλλα, απαγορεύονται οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί ή η χρήση μουσικών οργάνων

Πιο συγκεκριμένα, από τις 15:30 έως τις 17:30 και από τις 22:00 έως τις 07:30 οι πολίτες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τους τους κανόνες κοινής ησυχίας.

Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου άλλαξαν οι ώρες κοινής ησυχίας λόγω χειμερινής περιόδου.

Τι απαγορεύεται κατά τις ώρες κοινής ησυχίας

  • Εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
  • Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
  • Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
  • Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
  • Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
  • Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.