«Όμηροι» στην Ισπανία οι ποδοσφαιριστές της Γουχάν Ζαλ εξαιτίας του κοροναϊού

445

Βρίσκονται στην Ανδαλουσία για προετοιμασία εδώ και 15 μέρες, όμως όλα τα φιλικά έχουν ακυρωθεί και δεν ξέρουν πότε θα επιστρέψουν στην Κίνα.

Την ώρα που όλος ο πλανήτης παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θέμα του Κοροναϊού, που έχει μετατρέψει στην Κίνα την Γουχάν σε πόλη-φάντασμα, οι ποδοσφαιριστές της τοπικής ομάδας Γουχάν Ζαλ, ζουν τη δική τους περιπέτεια, καθώς παραμένουν αποκλεισμένοι εδώ και 15 μέρες στην Ισπανία, χωρίς να γνωρίζουν πότε θα επιστρέψουν στα σπίτια τους για να δουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Η Γουχάν Ζαλ ταξίδεψε στην Ανδαλουσία στα τέλη Ιανουαρίου για να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου στην Κινέζικη Superleague. Ωστόσο το πρωτάθλημα έχει αναβληθεί και η 50μελής αποστολής της Γουχάν, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και 27 ποδοσφαιριστές, παραμένουν «όμηροι» της ασυνήθιστης αυτής κατάστασης. Από τη μία πλευρά μαθαίνουν νέα των δικών τους ανθρώπων μόνο μέσω τηλεφώνου και skype ή facetime, από την άλλη δεν μπορούν να κάνουν την προετοιμασία που είχαν σχεδιάσει, καθώς έχουν ακυρωθεί όλα τα φιλικά παιχνίδια που είχαν προγραμματίσει!

Στην αρχή έπαιξαν ένα φιλικό με την Αλμούνεκαρ Σίτι, όμως στη συνέχεια οι υπόλοιπες ομάδες, ανάμεσά τους και η Κράσνονταρ ακύρωσαν τα φιλικά. «Δεν είναι κινητοί ιοί, αλλά αθλητές. Ελπίζω να βρουν συμπαράσταση στην Ισπανία, δεν είναι εύκολο να είσαι χιλιόμετρα μακριά από την οικογένειά σου», τόνισε  ο προπονητής της κινεζικής ομάδας, Χοσέ Γκονζάλες στο ρεπορτάζ που μεταφέρει η ισπανική Marca.

Ο αρχηγός της ομάδας Γιάο Χανλίν, πρόσθεσε: «Όλα είναι καλά. Είμαστε επαγγελματίες και είμαστε συγκεντρωμένοι στο ποδόσφαιρο. Η Ισπανία μας φέρεται καλά. Υπήρξε φασαρία όταν φτάσαμε, αλλά οι άνθρωποι μας εμπιστεύονται πλέον».

Ολα τα μέλη της αποστολής υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις και κανένας δεν βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό. Η αγωνία όμως είναι μεγάλη, καθώς δεν ξέρουν πότε θα γυρίσουν σπίτια τους. «Για να είμαι ειλικρινής, αν δεν πας σπίτι σου τόσες μέρες, οι παίκτες θα καταλήξουν στο τέλος άρρωστοι. Η διοίκηση της ομάδας προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη στους ποδοσφαιριστές», εξήγησε μέλος της αποστολής στην ισπανική εφημερίδα.