Ομιλίες και επαφές Κυριάκου στο Νταβός

16

Στο Νταβός της Ελβετίας βρίσκεται από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει σήμερα και αύριο στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

 

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε δύο εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος της διοργάνωσης, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται φέτος η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ θα πραγματοποιήσει διμερείς πολιτικές επαφές και θα έχει σειρά συναντήσεων με διεθνείς οικονομικούς παράγοντες, στο περιθώριο του Φόρουμ.

 

Οι συναντήσεις

Ειδικότερα, σήμερα στις 12.30 ώρα Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης θα συνομιλήσει σε εκδήλωση με τον καθηγητή Ιστορίας των Πανεπιστημίων Harvard και Stanford Niall Ferguson, ενώ στις 15.30 θα μιλήσει σε πάνελ με θέμα «Αναζητώντας ένα Πράσινο New Deal», στο οποίο θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, Φρανς Τίμερμανς, και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Στις 17.45 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την υπουργό Αμυνας της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, και στις 18.30 με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρούνο Λε Μερ. Αίσθηση προκαλεί η αυριανή συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον αυτοανακηρυχθέντα μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, Χουάν Γουαϊδό, τον οποίο η κυβέρνηση θεώρησε σκόπιμο να σπεύσει να αναγνωρίσει αμέσως μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Τέλος, αύριο στις 11.15, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί ακόμα με τον πρόεδρο της Περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Νετσερβάν Μπαρζανί.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Νταβός, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με επενδυτές και εκπροσώπους μεγάλων ξένων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ENEL, Francesco Starace, τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa Europe, Charlotte Hogg, τον πρόεδρο του Bloomberg, Peter T. Grauer, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Japan Bank for International Cooperation (JBIC), Tadashi Maeda, την οικονομική διευθύντρια της Heineken, Laurence Debroux, και τον επικεφαλής της Google για τις χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, Matt Brittin.