Ο Σταμάτης Μαλέλης συγκίνησε την Σπάρτη με την ομιλία του για την κατάθλιψη

431

malelis

Λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του βιβλίου  ”Το Τέρας και Εγώ” στην Γλυφάδα  ο Σταμάτης Μαλέλης βρέθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Σπάρτης,  οπού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 2/4 η προγραμματισμένη ημερίδα του ΝΠ Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Σπάρτης, με θέμα: «Η νόσος Κατάθλιψη – Πρόληψη και Θεραπεία».


Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του  ο διευθυντής ειδήσεων του ΣΚΑΙ Σταμάτης Μαλέλης, μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους την προσωπική του εμπειρία και τα στάδια της ασθένειας όπως αυτός τα βίωσε.

DSC_4316

Στη συνέχεια ο ψυχίατρος Νίκος Τριανταφύλλου προσέγγισε ιατρικά το θέμα, δίνοντας τον ακριβή ορισμό στη λέξη κατάθλιψη, ενώ ανέλυσε και τις διάφορες μορφές της νόσου.

DSC_4317

Στην ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση της κατάθλιψης αναφέρθηκε η ψυχολόγος κα Σταυρούλα Μητρούση, η οποία επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μια κατάσταση που δεν παρατηρείται μόνο σε ενήλικες, αλλά σε εφήβους, παιδιά, ακόμη και σε βρέφη.

Τέλος, ο αθλητικός ψυχολόγος, αν. καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Αντώνης Τραυλός, μίλησε για την επίδραση της φυσικής δραστηριότητας σε άτομα με συμπτώματα κατάθλιψης, τονίζοντας ότι η άσκηση μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη μέσο στην αντιμετώπιση της νόσου, χαρακτηρίζοντάς τη μάλιστα ως ένα όπλο του οργανισμού απέναντι στην κατάθλιψη.

DSC_4319

DSC_4321

DSC_4328

DSC_4343

t