Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης για Maestro: «Είναι ένα ερωτικό γράμμα προς την Ελλάδα»

322

papakaliatis

«Υπάρχει κάτι για όλους: ρομάντζο, απαγορευμένη αγάπη, φόνος και αντιμετώπιση δύσκολων θεμάτων» δήλωσε ο δημιουργός της σειράς στο αμερικάνικο δίκτυο ABC

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο ABC, στο οποίο μίλησε για το «Maestro».

Ο δημιουργός της σειράς «Maestro» («Maestro in Blue» είναι ο τίτλος του στο Netflix), ανέφερε πως δεν περίμενε ποτέ την επιτυχία που θα είχε η σειρά: «Για να σας πω την αλήθεια, δεν ήξερα ότι θα είχε τέτοια επιτυχία».

Δείτε τη συνέντευξη

 

Η ρομαντική δραματικη σειρά έκανε το ντεμπούτο της στο Netflix διεθνώς στα μέσα Μαρτίου και σύντομα «σκαρφάλωσε» στην εβδομαδιαία λίστα με τις 10 πιο προβεβλημένες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες της πλατφόρμας.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης εκτός από το μυαλό πίσω από τη σειρά κατέχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς υποδύεται τον Ορέστη, έναν μουσικό που πηγαίνει στους Παξούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να βοηθήσει στην παραγωγή ενός μουσικού φεστιβάλ. Εκεί ξεκινάει ένα ειδύλλιο και βρίσκεται μπλεγμένος σε διάφορα προβλήματα.

20220926140856_1D8A7580

 

Ο γνωστός δημιουργός δήλωσε: «Υπάρχει κάτι για όλους: ρομάντζο, απαγορευμένη αγάπη, φόνος και αντιμετώπιση δύσκολων θεμάτων όπως η ομοφοβία και η ενδοοικογενειακή βία».

«Δεν μπορώ να γράψω χωρίς να μιλήσω για όσα συμβαίνουν γύρω μου» τόνισε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. «Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης, αλλά και για κοινωνικά ζητήματα, πράγμα που κάνει την ιστορία τόσο επίκαιρη και τους χαρακτήρες τόσο σχετικούς».

Ο σκηνοθέτης περιέγραψε τη σειρά ως ένα «ερωτικό γράμμα στην Ελλάδα».

Επίσης, σημείωσε ότι το να γυρίσουν τη δεύτερη σεζόν της σειράς στους Παξούς, ήταν προσωπική επιλογή, καθώς έχει ένα συναισθηματικό δέσιμο με το μέρος.

«Περνούσα τα καλοκαίρια μου με την γιαγιά μου σε αυτό το νησί. Είναι ένα καταπληκτικό μέρος. Έχει τόση ομορφιά και φως. Ήξερα ότι αυτό θα βοηθούσε στη σύνδεση με ένα παγκόσμιο κοινό, επειδή το νησί είναι ένας χαρακτήρας από μόνος του στη σειρά», είπε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.