Ναΐρα Αλεξοπούλου : «Θα ήταν τιμή μου να τραγουδήσω στην Eurovision με την Ελλάδα ή την Αρμενία»

του Χρήστου Ράντου

1855

 Το συμβόλαιο  με την Heaven Music, η επιθυμία να συμμετάσχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της «Eurovision», η συνεργασία με τον «Πάνο Καλλίδη» και το όνειρο να κάνει ντουέτο  με την «Madonna».

Βρεθήκαμε με την ταλαντούχα τραγουδίστρια Ναΐρα Αλεξοπούλου  στην πλατεία  Νέας Σμύρνης για να συζητήσουμε τα πάντα για την ζωή της, τα όνειρα της και την επικαιρότητα.

Ποτέ ανακάλυψες ότι θέλεις να γίνεις τραγουδίστρια; 

Ν.Α: « Ανακάλυψα ότι θέλω να γίνω τραγουδίστρια από την κοιλιά της μαμάς μου. Η οικογένεια μου ασχολείται με την μουσική, ο μπαμπάς μου ήταν ένα από τα μεγαλύτερα βιολιά στην Αρμενία, πολύ μεγάλος μουσικός, οπότε το μικρόβιο το έχω από μωρό». 

Αν σου έλεγα να μου πεις μια ανάμνηση από την παιδική σου ηλικία ποια είναι αυτή; 

Ν.Α: « Θα σε πάω στο σχολείο… ανέβαινα πάνω στο θρανίο, χόρευα, τραγουδούσα και έλεγα στους συμμαθητές μου ότι εγώ μια μέρα θα γίνω τραγουδίστρια, και γελούσε μαζί μου όλη η τάξη».

Θα ήθελα πολύ να ήμουν σε αυτήν την τάξη. 

Ν.Α: « Πραγματικά όσοι ήταν μέσα σε αυτήν περνούσαν πολύ ωραία, είμαι σίγουρη πως ακόμα θυμούνται αυτά που τους έκανα. Άλλη μια ανάμνηση που θυμάμαι είναι πάλι στο σχολείο αλλά τώρα θα σε πάω σε μεγαλύτερη τάξη στο γυμνάσιο, εκεί με έπαιρνε ο ύπνος πάνω στο θρανίο γιατί άρχισα να τραγουδάω στα νυχτερινά κέντρα  από τα 15 μου, τότε τα μαγαζιά ήταν πενθήμερα και εφταήμερα, πως να μου μείνει δύναμη να είμαι ξύπνια. Θυμάμαι χαρακτηριστικά έναν καθηγητή να μου λέει « Ναΐρα είσαι ζαμάν φου» και εγώ του έλεγα σας παρακαλώ καθηγητά μην με αφήσετε στην ίδια τάξη όταν κάποια στιγμή γίνω «όνομα» δεν θα σας αφήσω να πληρώσετε ποτέ». 

Πες μου μια συνεργασία που σου άρεσε και θα ήθελες να ξανά κανείς; 

Ν.Α: « Με το φιλαράκι μου τον Πάνο Καλλίδη, γιατί έχουμε απίστευτη χημεία, υπάρχει αγάπη, μου άρεσε αυτή η συνεργασία και πέρα από αυτό είναι ένα εξαιρετικό παιδί. Ωστόσο όλες οι συνεργασίες που έχω κάνει μου έχουν μείνει γιατί μου έχουν δώσει τις εμπειρίες που έχω τώρα. Θα ήθελα να ξανά κάνω πολλές συνεργασίες του παρελθόντος γιατί τώρα είμαι σε άλλο στάδιο πιστεύω θα ήταν διαφορετικά, καλύτερα από την  πρώτη φορά». 

Αν σου έλεγα να διαλέξεις έναν τραγουδιστή για να κανείς ντουέτο ποιον θα διάλεγες; 

Ν.Α: « Έναν  που εκτιμώ  πολύ είναι ο Αντώνης Ρέμος. Θα ήθελα κάποια στιγμή να έχω ένα ντουέτο μαζί του. Στο εξωτερικό θα ήθελα να συνεργαστώ και να κάνω ντουέτο με την Madonna αν και νομίζω πως δεν θα συμβεί ποτέ, αλλά μου αρέσει  πολύ είναι η αγαπημένη μου». 

Μιας και αναφέραμε την Madonna, η ίδια είχε πάει στην Eurovision όχι να διαγωνιστεί αλλά να τραγουδήσει. Εσύ θα πήγαινες εκπροσωπώντας την Ελλάδα; 

Ν.Α: « Θα πήγαινα, θα εκπροσωπούσα Ελλάδα και Αρμενία».

Αρμενία; 

Ν.Α: « Είμαι Αρμένισα, για μένα στην καρδιά μου Αρμενία και Ελλάδα είναι ένα».

Κανένας διαχωρισμός; Μεγάλωσες Αρμενία η Ελλάδα; 

Ν.Α: « Κανένας διαχωρισμός. Μεγάλωσα Ελλάδα, από μωρό παιδί, σχολείο εδώ τα πάντα». 

Είσαι ερωτευμένη; 

Ν.Α: « Όχι, δύσκολα ερωτεύομαι γιατί δεν μου αρέσουν τα μέτρια». 

Είμαι σίγουρος πως σε φλερτάρουν πολλοί άντρες, ειδικά στα social media. 

Ν.Α: « Γενικά το φλερτ υπάρχει, όχι μόνο σε μένα σε όλους αλλά δεν συμβιβάζομαι. Δεν συμβιβάζομαι δηλαδή με μέτρια πράγματα και μέτριες καταστάσεις στην ζωή μου. Πλέον έχω γίνει πιο επιλεκτική. Διαφορετικά ήμουν στα 20 και διαφορετικά τώρα, βλέπω πιο ώριμα το όλο πράγμα». 

Γιατί επέλεξες το τραγούδι, τι είναι αυτό που σου δίνει;   

Ν.Α: « Μου δίνει πολλά, ζωή, ενέργεια, με κάνει και δημιουργώ, μου δίνει ελευθερία. Είναι μια δουλειά που δεν με βάζει σε κουτάκια. Είναι πιο ελεύθερα τα πράγματα στην τέχνη, για αυτό και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς την μουσική».

Τραγουδάς στο σπίτι σου; 

Ν.Α: « Όχι, μου αρέσει να τραγουδάω στο στούντιο. Πάω πολύ  συχνά στούντιο, επιλέγω τραγούδια που έχουν πόνο και συναίσθημα. Στο σπίτι έτσι, δεν θα κάτσω να τραγουδήσω, εκτός και αν είναι μόνο για την δουλειά μου. Όταν χρειαστεί να προβάρω κάτι δηλαδή. Μου αρέσει το τραγούδι, αλλά μου αρέσει να τραγουδάω για τον κόσμο, όχι για μένα και μου αρέσει να τραγουδάω στην πίστα για να δημιουργώ συναισθήματα, θέλω εκείνη την στιγμή το συναίσθημα που νιώθω εγώ να το δίνω και στους υπόλοιπους». 

Πως ονειρεύεσαι την εξέλιξη της καριέρας σου; 

Ν.Α: « Να έχει διάρκεια, και ποιότητα, γενικά δεν μου αρέσει να κάνω πράγματα τα οποία ξεπερνάνε την ποιότητα του χαρακτήρα μου. Ότι κάνω στην ζωή μου θέλω να έχει ένα αποτέλεσμα και μια ουσία. Όπου και να φτάσω και ότι και να κάνω να είναι με αποτελέσματα όμορφα, δημιουργικά και με διάρκεια». 

Για τα reality shows τι άποψη έχεις;   

Ν.Α: « Έχω καλή άποψη, αν και παλιά με είχαν δηλώσει για να πάω, ντρέπομαι παρά πολύ». 

Θα πήγαινες στο «Survivor», «Voice of Greece», «Farma»; 

Ν.Α: « Σε παιχνίδια δράσης θα πήγαινα, όπως το «Survivor», επειδή ασχολούμαι πολύ με τον αθλητισμό και πάει περισσότερο  στον χαρακτήρα μου, στην «Farma» θα πήγαινα επειδή όπως είπα  είμαι από την Αρμενία γνωρίζω πως είναι να ζεις στην «Farma». Έχω δει τον παππού μου και την γιαγιά μου πως ήταν στα χωράφια, με τα ζώα, τις κατσίκες και τις αγελάδες. Αγαπάω παρά πολύ τα ζώα. Οπότε θα το έκανα με παρά πολύ μεγάλη ευχαρίστηση και αγάπη, γιατί είναι κάτι το οποίο μαθαίνεις και γεμίζεις με αγάπη και θετική ενέργεια». 

Πες μου μια συνήθεια που απέκτησες  με το lockdown; 

Ν.Α: « Πριν το lockdown είμασταν συνέχεια έξω στα club στριμωγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον  αυτό το πράγμα δεν μας φαινόταν άσχημο αλλά ούτε κλειστοφοβικό. Ενώ τώρα το έχω αποκτήσει, επειδή έχουμε συνηθίσει ένα χρόνο τώρα  να είμαστε μόνοι μας κλεισμένοι μέσα στο σπίτι, με το που μπω σε πολύ κόσμο, μου φαίνεται λίγο κάπως. Όχι ότι με ενοχλεί αλλά μου φαίνεται παράξενο».

Ετοιμάζεις κάτι καινούργιο το χειμώνα; 

Ν.Α: « Ετοιμάζω πολλά ωραία πράγματα, γενικά αυτό το διάστημα είμαι σε πολύ δημιουργική περίοδο, με πολύ όμορφους συνεργάτες και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Παρόλο που η κατάσταση είναι δύσκολη με την καραντίνα και την πανδημία δεν έχω πάψει να δημιουργώ. Μουσικά συνεχίζω, ετοιμάζω καινούργιο τραγούδι. Το οποίο θα κυκλοφορίσει το Μάιο. Με καινούργιους συνεργάτες, από την «heaven music», πολύ όμορφα πράγματα που θα τα δείτε σε λίγο διάστημα». 

Έχεις κάποιο τραγούδι δικό σου που αγαπάς ιδιαίτερα; 

Ν.Α: « Πολλά μου τραγούδια αγαπάω, αλλά έχω 3 αγαπημένα μου τραγούδια, τα τελευταία 2 που τα έβγαλα από την «heaven» είναι τα: «Εμμονή», «Ζητά ότι θες» , «Δικαίωμα μου» και το «Παραφέρεσαι» ». 

Αν κάναμε δυο υποθέσεις τι θα διάλεγες; Μια καριέρα στην Ελλάδα που θα σε έκανε ευρέως γνωστή ή μια μικρότερης εμβέλειας στο εξωτερικό που θα σε έκανε γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο; 

Ν.Α: « Θα διάλεγα αυτό που θα χάλαγε λιγότερο την ψυχή μου. Δεν μπορώ να σου απαντήσω ένα από τα δυο, γιατί δεν  έχει συμβεί τίποτα από τα δυο μέχρι στιγμής στην ζωή μου. Οπότε αν είχα αυτήν την επιλογή όταν ερχόταν η ώρα εκείνη θα διάλεγα αυτό που θα με χάλαγε λιγότερο στην ψυχή μου και θα με άλλαζε σαν άνθρωπο προς το χειρότερο, θέλω να καλυτερεύω σε όλα τα επίπεδα της ζωή σου και να εξελίσσομαι, αν είναι αυτό το πράγμα να με πάει πίσω, καλύτερα να μην το κάνω». 

Η κουβέντα μας με την εντυπωσιακή και ταλαντούχα Ναΐρα Αλεξοπούλου κύλισε πολύ όμορφα και γρήγορα, δεν  καταλάβαμε πως πέρασε ο χρόνος. Θέλω να την ευχαριστήσω πολύ για την  όμορφη συνέντευξη που μου παραχώρησε.

Δείτε ΕΔΩ τη συνέντευξη

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη xristosrandou (@xristosrandou)