Επίθεση σε αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη: Παραμένει προσωρινά κρατούμενος ο «Ινδιάνος»

315

syllipseis34

Απορρίφθηκε από την 13η τακτική ανακρίτρια η αίτηση για άρση της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου

Προσωρινά κρατούμενος θα παραμείνει για το επόμενο διάστημα ο νεαρός άνδρας, αποκαλούμενος και ως «Ινδιάνος», ο οποίος και κατηγορείται για την άγρια επίθεση σε αστυνομικό, στις αρχές Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη. Η αίτηση για άρση της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου απορρίφθηκε από την 13η τακτική ανακρίτρια, η οποία σε διάταξη που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων, πως δεν ταυτοποιούνται οι εμφανιζόμενοι στο βίντεοληπτικό υλικό, που προσκόμισε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Αντίθετα, υπέρ της άρσης της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου τάχθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος στη σχετική πρότασή του αναφέρει μεταξύ άλλων πως «από την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου για τις πράξεις τις οποίες κατηγορείται».

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Παύλος Σαράκης αναφέρει: ««Η εισαγγελία που άσκησε την ποινική δίωξη, που πρότεινε την προσωρινή κράτηση μετά την απολογία του, έρχεται υπό το βάρος των όσων προέκυψαν κατά την ανακριτική διαδικασία και ζητεί την άμεση αποφυλάκιση του εντολέα μας και μάλιστα άνευ περιοριστικών όρων, αφού αποδυναμώθηκαν πλήρως οι ενδείξεις εμπλοκής του στα θλιβερά γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

Η ανακρίτρια όμως συνεχίζει ανεξήγητα και νομικά αδικαιολόγητα να εμμένει στην προσωρινή κράτηση ενός αθώου συμπολίτη μας, ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με τη δικογραφική πραγματικότητα και την κοινή λογική. Θα προσβάλλουμε άμεσα τη διάταξή της στο Δικαστικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποκαταστήσουμε αυτό το τραύμα της Δικαιοσύνης».

Πηγή: protothema.gr