Μπρουκ Σιλντς: Μετανιώνει που ήταν το «καλό κορίτσι» – Ξόδεψα πολύ χρόνο υποτιμώντας τον εαυτό μου, λέει

115

mprouk-silntsΗ ηθοποιός μίλησε για τη γυναικεία ενδυνάμωση κι αναφέρθηκε στην προσωπική της εμπειρία

Η Μπρουκ Σιλντς μετανιώνει όπως λέει, που προσπαθούσε πάντα να είναι το «καλό κορίτσι».

Η ηθοποιός μίλησε στη διαδικτυακή κοινότητα ευεξίας «Beginning is Now», σκοπός της οποίας είναι να βοηθήσει τις γυναίκες άνω των 40 ετών να «εκφράσουν πώς ένιωσαν και τι ήθελαν για τη ζωή τους».

«Ξέρεις, μετανιώνω που ήμουν το “καλό κορίτσι”. Ξόδεψα πολύ χρόνο, υποτιμώντας τον εαυτό μου, κάνοντάς τον “μικρό” για να μην απειλούνται οι γύρω μου», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Αν το κάνεις αυτό αρκετό καιρό, σιγά σιγά αρχίζεις να το πιστεύεις. Αυτός είναι ο κίνδυνος. Έπρεπε πραγματικά να εξασκηθώ να μην κάνω τον εαυτό μου να φαίνεται τόσο “λίγος”».

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, το πιο δύσκολο πράγμα που κλήθηκε να διδάξει στον εαυτό της ήταν το πώς να τον υπερασπίζεται.

«Δεν μας το διδάσκουν αυτό ως γυναίκες. Δεν έχουμε διδαχθεί ότι γνωρίζουμε το σώμα μας καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο. Δεν είναι στην αφήγηση. Πρέπει να κάνετε συζητήσεις με τα παιδιά σας, για το σώμα τους, για το τι συμβαίνει σε αυτό, το τι αισθάνονται. Ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί», τόνισε.

Συμπλήρωσε επίσης: «Πρέπει οι νέες γυναίκες να μάθουν ποια είναι τα κλειδιά για την ενδυνάμωση. Πρέπει να τις διδάξετε να μπορούν να μιλούν για τον εαυτό τους».