Μπιλ Γκειτς για κορωνοϊό: «Αν το κάνουμε σωστά, θα χρειαστεί να το κάνουμε μόνο μια φορά»

580

Ο Μπιλ Γκειτς μίλησε για τον κορωνοϊό και συγκεκριμένα εξέφρασε την άποψή του για την καραντίνα, σημειώνοντας πως θα πρέπει να γίνει σε εθνικό επίπεδο και όχι ετεροχρονισμένα ανά πολιτεία, μόνο έτσι θα είναι 100% αποτελεσματική.

Καθώς η παγκόσμια πανδημία εξαπλώνεται στις ΗΠΑ ο Μπιλ Γκέιτς στέλνει τι δικό του μήνυμα στο οποίο τονίζει την αναγκαιότητα για μια πλήρη καραντίνα, έτσι ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του Covid-19.

Και οι 50 πολιτείες έχουν αναφέρει περιπτώσεις COVID-19 στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Έχει ζητηθεί από τους Αμερικανούς  να αποφύγουν τα μη ουσιαστικά ταξίδια και τις συγκεντρώσεις περισσότερων από 10 ατόμων, τα μέτρα καραντίνας ποικίλλουν από πολιτεία σε πολιτεία και σε ορισμένες περιπτώσεις, από νομό σε νομό.

Το μήνυμα του Μπιλ Γκειτς:

«Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο κι αν δράσουμε σωστά, θα πρέπει να το κάνουμε μόνο μια φορά για έξι έως 10 εβδομάδες, αλλά πρέπει να είναι όλη η χώρα. Πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των τεστ ανίχνευσης του ιού και την προτεραιότητα αυτών των τεστ σε μεγάλο βαθμό, για να βεβαιωθούμε ότι θα περάσουμε από μία καραντίνα».

 

Ο Μπιλ Γκειτς αναφέρθηκε και στην Κίνα η οποία τον τελευταίο καιρό δείχνει να ξεπερνά την τραγωδία από τον κορωνοϊό. «Τα καλά νέα είναι ότι στην Κίνα έκαναν το κλείσιμό τους και το έκαναν με πολύ σοβαρό τρόπο και μετά από μια περίοδο έξι εβδομάδων ενός τερματισμού – που είναι πιο ακραίος από ό,τι ακόμη και οι καλύτερες πολιτείες των ΗΠΑ πιθανόν να κάνουν – έτσι ήταν σε θέση να αρχίσουν να ανοίγουν ξανά. Γι ‘αυτό είναι πολύ καλά νέα».

Μπορεί ο Γκέιτς να αναγνώρισε ότι η επιβολή μέτρων απομόνωσης θα είχε οικονομικό αντίκτυπο, υποστήριξε επίσης,  ότι ένα κλείσιμο σε όλες τις ΗΠΑ θα ήταν πιο αποτελεσματικό από το κλείσιμο ανά πολιτεία.

«Τότε θα έχουμε ένα οικονομικό πρόβλημα, γι ‘αυτό θέλετε να ελαχιστοποιήσετε το χρόνο που θα έχετε την κάθε μια πολιτεία ξεχωριστά να σκέφτεται πότε να εφαρμόσει τα μέτρα καθόσον αυτό δε θα δουλέψει». «Οι περιπτώσεις θα αυξηθούν εκθετικά οπουδήποτε δεν υπάρχει σοβαρή καραντίνα».

Αναφέρει την Κίνα ως πρότυπο για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να περιοριστεί ο ιός για να μην επιβαρυνθεί παράλληλα και το σύστημα υγείας.

«Τα τμήματα της χώρας που βρίσκονται σε καραντίνα, μέχρι τα τέλη Απριλίου θα αρχίσουν να βλέπουν τους αριθμούς να κορυφώνονται».