Μπάιντεν : Ο Τραμπ είναι υποκινητής των επεισοδίων στο Καπιτώλιο

261

Μπάιντεν : Ο Τραμπ είναι υποκινητής των επεισοδίων στο Καπιτώλιο

«Δεν ήταν διαδηλωτές, μην τολμήσετε να τους αποκαλέσετε διαδηλωτές» ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν, μιλώντας από τα κεντρικά γραφεία του στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ

«Δεν ήταν διαδηλωτές, μην τολμήσετε να τους αποκαλέσετε διαδηλωτές» ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν, μιλώντας από τα κεντρικά γραφεία του στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

«Ήταν ένας ταραχώδης όχλος, εξεγερμένοι, εγχώριοι τρομοκράτες. Είναι τόσο βασικό. Είναι τόσο απλό» συμπλήρωσε ο νέος Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας για τις σοκαριστικές εικόνες στο Καπιτώλιο το απόγευμα της Τετάρτης.

«Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε ότι δεν το βλέπαμε να έρχεται, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια» συνέχισε ο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε περάσει ολόκληρη την προεδρία του «περιφρονώντας τη δημοκρατία μας, το Σύνταγμά μας, το κράτος δικαίου. Είναι σαφές αυτό σε όλα όσα έχει κάνει».

Μάλιστα, κατηγόρησε τον απερχόμενο πρόεδρο ότι υποκίνησε τις χθεσινές ταραχές στο Καπιτώλιο. Ακόμα, χαρακτήρισε τα χθεσινά επεισόδια ως επίθεση στους δημοκρατικούς θεσμούς των ΗΠΑ, τον Τύπο αλλά και τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ. 

Πηγή: in.gr