Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στους 250 οι καλεσμένοι

134

Teos

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από τους δρόμους της Μητρόπολης – Την Κυριακή τα αποκαλυπτήρια του τάφου στο Τατόι

Στη Μητρόπολη Αθηνών στις 11 το πρωί τα πάντα είναι έτοιμα για το μνημόσυνο της συμπλήρωσης των 40ημερών από την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα από νωρίς το πρωί, η Μητροπόλεως θα είναι κλειστή ενώ θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους γύρω δρόμους με τους καλεσμένους να μετακινούνται με βαν. Τριακόσιοι αστυνομικοί θα περιφρουρούν την περιοχή ενώ από χθες το απόγευμα έχει απαγορευτεί η στάθμευση σε κοντινά στην εκκλησία σημεία. Μάλιστα, η επιμνημόσυνη δέηση θα τελεστεί χωρίς εκπροσώπους του Τύπου στο εσωτερικό του Ναού.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που θα παρευρεθούν στο μνημόσυνο υπολογίζεται στους 250 καλεσμένους μεταξύ των οποίων θα είναι άτομα που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην κηδεία λόγω κόβιντ.

Στην Αθήνα έφθασε την Τετάρτη από Νέα Υόρκη ο Παύλος με τη Μαρί Σαντάλ ενώ τα παιδιά τους δεν θα παρευρεθούν στο μνημόσυνο. Στην Ελλάδα είναι και η αδελφή του τέως βασιλιά, Σοφία. Στο πλευρό της για να της συμπαρασταθούν βρίσκονται οι πριγκίπισσες Έλενα και Χριστίνα.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα