Μενέντεζ: Η Τουρκία δεν μπορεί να λειτουργεί ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ και να μη σέβεται την Ελλάδα

178

 

Αντίθετος στην πώληση των προηγμένων F-16 στην Τουρκία δηλώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Αμερικανικής Γερουσίας Μπ. Μενέντεζ

«Πρέπει να αποφύγουμε τη σύγκρουση Ελλάδας – Τουρκίας και να καταστήσουμε σαφές ποιος είναι ο επιτιθέμενος» τονίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ Μπομπ Μενέντεζ σημειώνοντας ότι «ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι ικανός παρέμβει σε περίπτωση θερμού επεισοδίου αλλά τότε θα είναι αργά».

Αντίθετος στη συμμετοχή της Τουρκίας στην αναβάθμιση των F-16

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews ο Μπομπ Μενέντεζ χαρακτηρίζει προκλητικές και επικίνδυνες τις τουρκικές υπερπτήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο και υπογραμμίζει την αντίθεσή του στην πώληση των F-16 στην Τουρκία.

«Η Ελλάδα όπως και κάθε άλλη χώρα έχει το δικαίωμα να προστατεύει τον εναέριο χώρο και τα χωρικά της ύδατα και έχει δείξει μεγάλη εγκράτεια» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Υπάρχει πάντα ένας κίνδυνος και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είμαι αντίθετος στο να πουληθούν στην Τουρκία πιο προηγμένα F-16, καθώς στην πραγματικότητα δεν μπορεί να λειτουργεί ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ και να μη σέβεται τον γείτονά της, στην προκειμένη περίπτωση την Ελλάδα».

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr