Μεγάλη φωτιά στη Φυλή: Εκκένωση προς Άνω Λιόσια – Εγκλωβισμένες μοναχές στη Μονή Κλειστών

260

fwtia_xasia_new_xr

Η φωτιά ξέσπασε στους πρόποδες της Πάρνηθας – Μονάδα της ΕΜΑΚ βρίσκεται στο σημείο για να απεγκλωβίσουν τις μοναχές- Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, μετά από την εκδήλωση μεγάλης φωτιάς στους πρόποδες της Πάρνηθας, κοντά στη Μονή Κλειστών, όπου έχουν εγκλωβιστεί περίπου 50 άτομα και η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Ήδη, έχει σταλεί μήνυμα μέσω του «112» για την εκκένωση της Φυλής, με κατεύθυνση προς Άνω Λιόσια. Σύμφωνα με πολίτες που βρίσκονται στο σημείο, η φωτιά καίει δυτική Πάρνηθα και έχει μπει στην Χασιά.

 

Ανησυχία υπάρχει για τις μοναχές που βρίσκονται στη Μονή Κλειστών, καθώς η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα οι φλόγες να περικυκλώσουν το μοναστήρι. Η πυροσβεστική σε συνεργασία με την αστυνομία προσπαθούν να ανοίξουν δρόμο για να απεγκλωβίσουν τα περίπου 50 άτομα που είναι εγκλωβισμένα στη μονή. Ανάμεσά τους και μοναχές, που δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν.  Στο σημείο βρίσκεται και ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ, που συνδράμει στην προσπάθεια απεγκλωβισμού.

Η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, ενώ οι πυκνοί καπνοί που βρίσκονται πάνω από το μοναστήρι καθιστούν τις προσπάθειες των αρχών ιδιαίτερα δυσχερείς.

 

 

 

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αυξήθηκαν, καθώς στο σημείο επιχειρούν 23 οχήματα με 56 πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Επίσης, υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τη Φυλή προς τη Μονή Κλειστών προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πυροσβεστικών οχημάτων.

 

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε στις 11:56 σε δασική έκταση πλησίον της περιοχής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών». Η φωτιά βρίσκεται σε χαμηλή βλάστηση αλλά σε δύσβατο σημείο, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

fyli1