Μεγάλη επιτυχία οι 2 πρώτες Συναντήσεις Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης του Σταμάτη Μαλέλη

236
Κατάμεστη η αίθουσα στη Λαμία
Κατάμεστη η αίθουσα στη Λαμία

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πρώτες δύο Συναντήσεις Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης του Σταμάτη Μαλέλη, σε Χαλκίδα και Λαμία, , με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Στη Σκιά του Μαύρου Ήλιου», από τις εκδόσεις Μίνωας.

Και στις δύο πόλεις, η συμμετοχή και η αγάπη του κόσμου ήταν συνταρακτική, με τις αίθουσες να είναι κατάμεστες, ξεπερνώντας μάλιστα τα 200 άτομα στη Χαλκίδα και τα 300 και πλέον άτομα στη Λαμία.

Τον Σταμάτη Μαλέλη τίμησαν οι Δήμαρχοι των δύο πόλεων, αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτικοί, εκπρόσωποι της εκκλησίας αλλά το σημαντικότερο όλων, απλοί πολίτες που μέσα από τις δίωρες διαδραστικές παρουσιάσεις βρήκαν το θάρρος και μίλησαν ανοιχτά για το πρόβλημα τους, ενώ ενημερώθηκαν και εμψυχώθηκαν από τις επιστημονικές συμβουλές των ειδικών που βρίσκονταν στο πάνελ των ομιλητών, στο πλευρό του Σταμάτη Μαλέλη.

 Εντυπωσιακή η συμμετοχή του κοινού στην εκστρατεία πρόληψης της κατάθλιψης και στη Χαλκίδα

Εντυπωσιακή η συμμετοχή του κοινού στην εκστρατεία πρόληψης της κατάθλιψης και στη Χαλκίδα

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε σε όλους η εξομολόγηση του δημάρχου Στυλίδας και προέδρου του κόμματος “Τελεία” Απόστολου Γκλέτσου, ο οποίος δήλωσε ότι οφείλει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στη ψυχιατρική και την φαρμακευτική επιστήμη χάρη στις οποίες μπορεί πλέον και είναι πραγματικά ευτυχισμένος.

Δείτε το στιγμιότυπο:

Οι ομιλίες ξεκίνησαν με τον ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή Αθανάσιο Βούτσινο, ο οποίος με την περιεκτική επιστημονική του εισήγηση μίλησε για την βιο-ψυχοκοινωνική προσέγγιση που απαιτεί η θεραπεία της κατάθλιψης.

Ο κύριος Φώτης Βασιλείου γενικός διευθηντής White Space και New Media Studies, αναφέρθηκε στο βιβλίο αλλά και στη σύνδεση της κατάθλιψης με τα Social Media, ενώ στιχουργός και διευθηντής σπουδών New Media Studies, Κυριάκος Ντούμος μίλησε για τον άνθρωπο Σταμάτη Μαλέλη, τον επιστήθιο φίλο του, και το συγγραφικό του έργο.

lamia2

Ο ίδιος ο Σταμάτης Μαλέλης συγκίνησε τους πάντες με τη βιωματική του αφήγηση, ενώ απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια και σθένος σε δεκάδες ερωτήσεις, αγγίζοντας πραγματικά το κοινό.

Η καθηγήτρια Ψυχιατρικής κυρία Μένη Μαλλιώρη έκλεισε τις ομιλίες με μία εξαιρετική επιστημονική παρουσίαση γύρω από την κατάθλιψη και τη διαχείριση συναισθημάτων.

Ο διευθύνων σύμβουλος των εκδόσεων Μίνωας, κύριος Γιάννης Κωνστανταρόπουλος, μίλησε για τον νέο του φίλο Σταμάτη Μαλέλη, αλλά και για τη σημαντικότητα της έκδοσης του βιβλίου «Στη Σκιά του Μαύρου Ήλιου».

Ο Σταμάτης Μαλέλης ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους υποστηρικτές της εκδήλωσης και τους χορηγούς Public και Βιβλιοαγορά Σπύρος Μπέτσης.

Επόμενος σταθμός της πανελλαδικής εκστρατείας Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης είναι το Ρέθυμνο, την Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 19.30 στο βιβλιοπωλείο Κλαψινάκης, και τα Χανιά, το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 19.30 στον Πολυχώρο Κήπος Café.